Melnragės įtvirtinimai kelia pavojų: gyventojams pajūryje vaikščioti nesaugu

Po smarkių vėjų, košusių pajūrį, vanduo išplovė dalį smėlio iš po Melnragės įtvirtinimų. Betoniniai įrenginiai pakibo ore, susidarė smegduobė.

Pajūrio gelbėtojai, išvydę, kad miestiečių dažnokai lankomas karinis objektas Pirmojoje Melnragėje kelia rimtą grėsmę, nusprendė apjuosti įtvirtinimus "Stop" juosta.

"Melnragėje prie bunkerių vaikščioti pavojinga, atsirado smegduobė virš bunkerio, o ir pats bunkeris pakibo ore, tad bet kada gali nuslinkti. Vanduo išplovė iš apačios smėlį. O viršuje susidarė įduba, nes smėlis išdžiūvo", – tikino biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Nors šalyje galioja karantino draudimai, daugybė miestiečių gražiu oru vis tiek traukia prie jūros.

Tai neramina pajūrio gelbėtojus.

"Koks gali būti vaikščiojimas? Namuose reikia sėdėti. Aptvėrėme įrenginį juosta. Nederėtų ne tik lipti ant viršaus, bet ir artintis prie bunkerio apačios, ten smarkiai smėlis išplautas", – perspėjo A.Siakki.

Gelbėtojai, stebėdami pajūrio vaizdą, nuogąstauja dėl vasaros sezono.

"Neaišku, kaip bus vasarą, bet smėlio labai daug nuplauta, pajūrio juosta sutrumpėjusi, apgadintas kopagūbris. Kartais taip nutinka, kad vasarą jūra atsitraukia. Gal ir šį kartą taip nutiks? Bet dabar vaizdas toks dėl to, kad visą žiemą vyravo vakarų ir pietvakarių krypčių vėjai", – sakė A.Siakki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to ir vel

to ir vel portretas
"vaikscioti" ka turite omenyje? Jei eiti i parduotuve arba laikantis atstumu ir kai nesergi iseiti pakvepuot grynu oru- tai NEUZDRAUSTA. Nesigincijame- kiekvienas karantinas yra su savo taisyklemis, prasau perskaityti Lietuvos ir tik po to rasyti savo nuomones.

Ir vel

Ir vel portretas
Karantinas nereiškia, kad negalima vaikščioti. Kas čia per dezinformacija.

Anonimas

Anonimas portretas
Pabaikit putotis. Kaip žinia eiti į lauką dar niekas neuždraudė. Žmonės kasdien važiuoja į darbus, veda šunis pasivaikščioti, eina į mišką pakvėpuoti grynu oru. Besiputojantys - išeikit prasikvėpuoti miško takeliais, pravėdinkit trobas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių