Pereiti į pagrindinį turinį

Melnragės paplūdimyje – nauja atrakcija

2015-09-18 03:00

Pliažų prižiūrėtojai paruošė dar vieną staigmeną klaipėdiečiams ir poilsiautojams. Pirmojoje Melnragėje, ant kopos, įrengta apžvalgos aikštelė. Norinčiųjų pasigrožėti pajūrio kraštovaizdžiu ir laivais netrūksta.

Vaizdai: iš apžvalgos aikštelės matyti jūra, uostas ir pajūris iki Girulių.

Pliažų prižiūrėtojai paruošė dar vieną staigmeną klaipėdiečiams ir poilsiautojams. Pirmojoje Melnragėje, ant kopos, įrengta apžvalgos aikštelė. Norinčiųjų pasigrožėti pajūrio kraštovaizdžiu ir laivais netrūksta.

Informuojama, kad apžvalgos aikštelė atsirado Pirmosios Melnragės paplūdimyje. Tam, kad ją rastų gyventojai, reikia eiti pagrindiniu taku ir pasukti į kairę.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas pasakojo, kad mintis miestiečius nudžiuginti tokiu objektu kilo netikėtai.

"Pirmiausia mūsų tikslas buvo sutvirtinti kopą. Ji nuolat slenka. Vežame ir vežame smėlį. Tad nusprendėme suleisti į kopą medinius polius", – pasakojo vadovas.

Atlikus minėtus darbus, prižiūrėtojai nusprendė, kad likę kyšantys pagaliai pajūrio nepuošia. Buvo nuspręsta įrengti apžvalgos aikštelę. Pastaroji buvo numatyta ir Pajūrio juostos žemyninės dalies paplūdimių rekreacijos plane, kuris patvirtintas kovą.

"Gavome dvigubą naudą: ir kopą sutvirtinome, ir aikštelę įrengėme", – džiaugėsi vadovas.

V.Urbonas tvirtino, kad apžvalgos aikštelė, kurios plotas siekia 36 kv. metrus, yra įrengta idealioje vietoje. Matyti jūra, molas, išplaukiantys ir įplaukiantys laivai, pajūris iki Girulių.

Atvykstantieji į pajūrį kaipmat pamėgo naują apžvalgos aikštelę: "Greitai joje ims trūkti vietų. Čia nuolatos daug žmonių. Akivaizdu, kad mūsų sprendimas pasitvirtino. Einame teisingu keliu", – teigė vadovas.

Tačiau, anot direktoriaus, prasidėjus darbams, žmonės žiūrėjo įtariai.

"Kai kurie piktinosi. Manė, kad kavinei ruošiama vieta. Tačiau, paaiškinus, kad čia bus apžvalgos aikštelė, nudžiugdavo", – prisiminė vadovas.

Prie aikštelės bus pastatytas informacinis stendas. Jis turėtų būti pagamintas kitą savaitę. Stende bus paplūdimio schema, pažymėta aikštelės vieta, pateiktos kopose augančių augalų nuotraukos.

Kiek tiksliai atsiėjo aikštelės įrengimas, dar skaičiuojama. Tačiau, preliminariais duomenimis, suma turėtų siekti apie 2,5 tūkst. eurų. Pasak vadovo, išlaidos tikrai nėra didelės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų