Pereiti į pagrindinį turinį

"Meridianas" į savo vietą dar negrįš

2010-07-29 05:00
Užtruko: šių metų gegužės 22-ąją remontuoti ištemptas "Meridianas" atgal sugrįžti turėtų vėliau nei planuota – rugpjūtį.
Užtruko: šių metų gegužės 22-ąją remontuoti ištemptas "Meridianas" atgal sugrįžti turėtų vėliau nei planuota – rugpjūtį. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Nors burlaivis "Meridianas" po remonto į įprastą vietą – Danės krantinę turėjo sugrįžti per Jūros šventę, taip neatsitiks. Tačiau jį klaipėdiečiai galės išvysti kitur.

Pasak "Meridiano" paramos fondo vadovo Artūro Žičkaus, burlaivio rekonstrukcija dėl vasariškų karščių šiek tiek užtruko, todėl sugrąžinti jį į Danės krantinę, kaip tikėtasi liepos pabaigoje, nepavyks. Tačiau jis patikino, jog miesto simboliu tapusį laivą miestiečiai įprastoje vietoje galės išvysti jau rugpjūtį.

Vis dėlto pamatyti "Meridianą" miestiečiai per šventę galės. Šiuo metu jis švartuojamas "Memelio miesto" teritorijoje, kur vyksta paskutinieji jo remonto darbai.

"Kadangi doko, kuriame burlaivis buvo remontuojamas nuoma yra labai brangi, užbaigti paskutinius darbus jį draugiškai priėmėme į savo krantinę. Kiek žinau, netrukus jis mus paliks ir grįš į savo vietą. Vis dėlto džiugu, kad per šventę jis puoš mūsų teritoriją", – kalbėjo "Memelio miesto" generalinis direktorius Darius Anužis.

Tačiau patekti į laivo vidų dėl vykdomų darbų, miestiečiams nepavyks.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų