„Meridianas“ pasipuoš Europos jūrinio paveldo ženklu

  • Teksto dydis:

Penktadienį (liepos 26 d. 12 val.) Klaipėdos miesto simbolyje burlaivyje „Meridianas“ rengiama ceremonija, kurios metu bus atidengtas šio istorinio burlaivio narystę Europos jūrinio paveldo organizacijoje žymintis simbolinis ženklas.

Kartu tai bus vienas iš oficialių jubiliejinės Jūros šventės atidarymo akcentų, duosiančių startą jūriniams šventės renginiams bei „Meridiano“ aikštėje rengiamoms jūrų verslo bei partnerių šventinėms veikloms.

Burlaivis „Meridianas“ Europos jūrinio paveldo (European Maritime Heritage, EMH) tinklo dalimi tapo šį pavasarį Vokietijos mieste Rostoke vykusios EMH generalinės asamblėjos sprendimu. Amsterdame registruota ir pagal Nyderlandų teisę veikianti nevyriausybinė organizacija vienija tradicinių, istorinių laivų savininkus, jūrų muziejus bei kitas jūrinio paveldo srityje dirbančias institucijas visoje Europoje. 

Iš viso EMH turi apie keturiasdešimt narių beveik dvidešimtyje Europos valstybių. Asociacijai priklauso tūkstančiai įvairiausių istorinių laivų.

Narystę šioje tarptautinėje jūrinio paveldo organizacijoje žyminčio ženklo suteikimo „Meridianui“ ceremonijoje šį penktadienį planuoja dalyvauti EMH vicepirmininkas Thomas Hoppe iš Vokietijos.

Jo apsilankymas jubiliejinėje Jūros šventėje svarbus ne tik „Meridiano“ istorijai, bet apskritai Klaipėdai, mat tai yra puiki proga pristatyti Lietuvos uostamiestį didžiulei Europos jūrinio paveldo bendruomenei ir tapti jos narių, organizacijai priklausančių istorinių laivų kelionių maršrutų dalimi.

EMH yra suskaičiavusi, kad Europoje kasmet įvyksta apie 500 su jūriniu paveldu susijusių renginių, pritraukiančių apie 20 milijonų žiūrovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai puiku

Labai puiku portretas
sekantis žingsnis - butaforinių burių nuleidimas ir darymas iš restorano-smuklės į tikrą laivą-muziejų ;) galbūt net plaukiojantį...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių