„Meridiano" remontą trikdo karščiai

Klaipėdos simboliu tapusio „Meridiano“ remontui trukdo karščiai, tačiau viliamasi, jog darbus pavyks pabaigti iki Jūros šventės.

„Burlaivis vis dar remontuojamas. Labai vargina karštis. Dirbti prie vandens yra dar sudėtingiau, nes nuo jo labiau atsispindi saulė, žmonės greičiau įdega. Jau dabar darbininkai atrodo kaip negrai“, - teigė „Meridiano“ paramos fondo vadovas Artūras Žičkus.

Jis teigė, jog atsirado ir anksčiau neplanuotų darbų, tačiau jų nesukonkretino. Smarkiausiai yra nukentėjusi po vandeniu buvusi korpuso dalis. Darbininkai išėmė senas, sutrūnijusias lentas ir jas pakeitė naujomis pušinėmis.

A.Žičkus kol kas nesiryžo prognozuoti, ar dėl papildomų darbų neišaugs burlaivio remonto kaina. Anksčiau buvo skaičiuota, kad suremontuoti barkentiną kainuos apie 50 tūkst. litų.

„Nors darbų dar yra, tačiau „Meridianą“ tikrai stengsimės suremontuoti iki Jūros šventės“, - tvirtai kalbėjo A.Žičkus.

Šiomis dienomis bus nuspręsta, kur per Jūros šventę burlaivis bus prišvartuotas. Svarstoma apie dvi vietas – tradiciškai Danės krantinėje prie Biržos tilto ar kelioms dienoms jį prišvartuoti „Memelio miesto“ teritorijoje.

„Tačiau po Jūros šventės jis tikrai bus prišvartuotas tradicinėje vietoje“, - patikino A.Žičkus.

„Meridiano“ likimu besirūpinanti savivaldybė paskelbė konkursą ir išrinko bendrovę, kuri atliks „Meridiano“ gaivinimo galimybių studiją. Joje ir bus atsakyta į klausimą, koks turėtų būti burlaivio likimas: ar verta jį suremontuoti taip, kad jis vėl galėtų plaukioti, ir kiek tai kainuotų.

„Meridianas“ remontuoti buvo ištemptas šių metų gegužės 22 dieną.


Šiame straipsnyje: Meridianas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių