Pereiti į pagrindinį turinį

„Meridianui“ – autentiškas varpas

2013-01-19 18:41
„Meridianui“ – autentiškas         varpas
„Meridianui“ – autentiškas varpas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdiečiai burlaivio „Meridianas“ savininkams atnešė pirmuosius autentiškus, laive anksčiau buvusius daiktus. Tarp jų yra žalvarinis varpas, bokalas ir peleninė. Žmonės dalijasi ir istorijomis, nutikusiomis barkentinoje.

Burlaivį „Meridianas“ įsigiję verslininkai nori atkurti kaip galima autentiškesnį barkentinos vaizdą, tad prašė klaipėdiečių pasidalyti tuo, kas padėtų to pasiekti.

Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio „Meridianas“ paramos fondo direktorius Aidas Kaveckis pasakojo, kad klaipėdiečiai dar nėra labai aktyvūs, nešdami daiktus – buvusios barkentinos šlovės liudininkus.

Verslininko manymu, tam didžiausią įtaką turi šaltis ir buvusios šventės.

„Manau, kad pavasarį žmonės bus aktyvesni. Šaltis daug kam trukdo“, – tvirtino A.Kaveckis.

Tačiau vienas klaipėdietis naujiesiems burlaivio „Meridianas“ savininkams jau pristatė apie 30 cm skersmens žalvarinį varpą. Kad jis kažkada buvo barkentinoje, rodo ant jo parašytas laivo pavadinimas.

A.Kaveckio teigimu, klaipėdiečiai atnešė ir kitų smulkmenėlių: bokalą, peleninę, nuotraukų. Jos bus panaudotos, kuriant atnaujinto burlaivio „Meridianas“ interjerą.

Anot fondo vadovo, kur kas daugiau žmonių skuba pasidalyti istorijomis, nutikusiomis burlaivyje.

„Kiekviena istorija yra įdomi. Daugiausia jų – asmeninės. Kažkas prisiminė, kaip laive pametė dantį. Viena moteris pasakojo, kad barkentinoje susipažino su savo vyru“, – tvirtino verslininkas.

Burlaivio „Meridianas“ savininkai ir toliau laukia žmonių pagalbos. Prašoma padovanoti bet kokių daiktų, kurie kažkada buvo barkentinoje: buvusių įrenginių ar įrangos dalių, navigacijos prietaisų ir įrankių, gelbėjimosi priemonių, brėžinių, jūrlapių ar kitų aksesuarų, senų interjero nuotraukų. Tai bus eksponuojama atnaujintame burlaivyje.

Klaipėdiečių prisiminimai, susiję su „Meridianu“, kaip mokomuoju burlaiviu, taip pat jame veikusiu restoranu, bus ušrašyti ir pateks į ekspoziciją.

Pasak A.Kaveckio, jau dabar vyksta burlaivio atstatymo darbai. Kasdien prie jo dirba per 20 žmonių. Šalčiai darbams neturi įtakos. Burlaivis remontuojamas uždarame doke.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų