Pereiti į pagrindinį turinį

Mero mėnesio planas: trys kelionės į užsienį

2013-02-21 15:25
Mero mėnesio planas: trys kelionės į užsienį
Mero mėnesio planas: trys kelionės į užsienį / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas artimiausias kelias savaites nemažai laiko praleis užsienyje. Jis ir dirbti, ir atostogauti keliaus į Lenkiją, Italiją, Jungtines Valstijas.

Pirmoji uostamiesčio vadovo išvyka – į Lenkijos miestą Gdanską, kur vyks euroregiono „Baltija“ narių susitikimas. Jame V.Grubliauskas dalyvaus kaip Klaipėdos apskrities savivaldybių asociacijos „Klaipėdos regionas“ prezidentas.

Į darbą V.Grubliauskas grįš trečiadienį, o kitą savaitgalį vėl leisis į keturių dienų kelionę – skris į Italiją, Romą. Komandiruotėje jis aplankys ir Vatikaną.

„Į Romą skrendame su visais Klaipėdos apskrities, Žemaitijos miestų merais. Šis vizitas į Romą buvo suplanuotas jau seniai, nes pigių avialinijų bilietus nusipirkau prieš du mėnesius. Kelionė susijusi su piligrimų žygiu į Romą. Jo tikslas – paminėti žemaičių krikšto 600 metų jubiliejų. Piligrimai galbūt keliaus autobusais ar pėsčiomis, o aš skrisiu lėktuvu. Tenka apgailestauti, jog neturiu laiko mėnesį nešti kryžių į Romą“, – pusiau rimtai, pusiau juokais kalbėjo V.Grubliauskas.

Anksčiau buvo planuota, jog vienas pagrindinių kelionės tikslų – audiencija pas popiežių Benediktą XVI. Tačiau jis nusprendė atsistatydinti ir nuo kovo 1-osios pasitrauks iš pontifiko sosto.

V.Grubliauskas teigė kol kas nežinantis, kas Vatikane priims delegaciją iš Žemaitijos. „Tikrai nenorėjau išsiskirti iš kolegų merų, todėl ir nusprendžiau skristi į Romą. Svarbiausia, kad bus garsinamas ir Klaipėdos, ir Žemaitijos vardas“, – tikino uostamiesčio vadovas.

Vos grįžęs iš Romos, uostamiestyje V.Grubliauskas pabus kelias dienas ir vėl išvyks į kelionę – kovo 8 dieną jis išskrenda į JAV.

„Joje viešėsiu savo atostogų sąskaita, darbe nebūsiu savaitę. Čikagos ir Niujorko lietuvių bendruomenės mane pakvietė dalyvauti jų įkūrimo 10-mečio jubiliejaus renginiuose ir, aišku, Kovo 11-osios minėjime. Graudu, kad tose bendruomenėse yra ir daug klaipėdiečių, bet džiugu, jog esu kviečiamas, kad rodomas dėmesys ir žmonės nepamiršta savo gimtojo miesto“, – kalbėjo V.Grubliauskas.

Meras pabrėžė, jog visos šios kelionės mokesčių mokėtojams kainuos labai minimaliai, nes jis stengėsi rasti būdų, kaip keliauti kuo pigiau. Pavyzdžiui, į Gdanską jis vyks automobiliu, nors kelionė ir truks apie 10 valandų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų