Pereiti į pagrindinį turinį

Metalo vagys – vėl uostamiesčio kapinėse

2010-11-15 05:01
Netikėtumas: atvažiavęs sutvarkyti tėvo kapo, vyras rado jį suniokotą ir iškvietė policiją.
Netikėtumas: atvažiavęs sutvarkyti tėvo kapo, vyras rado jį suniokotą ir iškvietė policiją. / Daivos Janauskaitės nuotr.

Bet kokio metalo ieškantys vagys vėl atsigręžė į amžinojo poilsio vietas. Sekmadienį po pietų į Joniškės kapines tėvo kapo aplankyti atėjęs klaipėdietis aptiko ne tik suniokotą antkapį, bet ir vagių darbo įrankius.

Joniškės kapinių gale nuo paminklinio akmens vagys nuplėšė metalinį bareljefą. Tai pamatė čia palaidoto žmogaus sūnus, atėjęs su šeima sutvarkyti kapo.

Vyras iškart atkreipė dėmesį, kad prieš kelis dešimtmečius pastatytas paminklas atrodo neįprastai.

Kai šeima priėjo arčiau, pastebėjo ir daugiau keistų dalykų. Greta kapo buvo pamestas sunkus metalinis irklas, netoliese buvo įrankiai bareljefams laužti.

Šalia nuniokotas stūksojo dar vienas antkapis – ir čia nebėra velionio atvaizdo. Iš paminklo stirksojo tik išlindusi viela, kuria bareljefas buvo pritvirtintas prie akmens.

Atidžiau apžiūrėjusi prie kapo numestą irklą, šeima prisiminė jį ne kartą mačiusi. Paaiškėjo, kad tai kito antkapio dalis.

Beveik kapinių centre esantį kapą puošė du sukryžiuoti metaliniai irklai. Vakar po pietų jų jau nebebuvo.

Vieną irklą ilgapirščiai, matyt, jau buvo spėję išgabenti. Kad vagystė nekristų į akis, skyles antkapyje, į kurias buvo įsmeigti irklai, jie pridengė gėlių krepšeliu.

Praėjusią vasarą metalo vagys suniokojo ne vieną paminklą Lėbartų kapinėse.

Tada kaltininkų nustatyti nepavyko, nors vieną bareljefą pareigūnai aptiko metalo laužo supirktuvėje. Įtaręs, kad čia gali būti sulaikytas, jį atnešęs žmogus pabėgo.

Joniškės kapinėse metalinių paminklų dalių vagysčių iki šiol nebūta.

Tikriausiai ilgapirščiai tikėjosi, kad po Vėlinių šaltu ir lietingu laiku kapines lankys mažai žmonių, tad darbavosi nesibaimindami būti užklupti.

Gali būti, kad Joniškės kapinėse apvogta daugiau kapų. Čia galima įvažiuoti automobiliais, tad nepastebėtiems išgabenti sunkius metalo dirbinius nėra sudėtinga.

Be to, kapinių pakraščiuose yra keli išėjimai, pro kuriuos taip pat nesudėtinga išnešti grobį.

Įkalčiai: metalo vagys ne tik nuplėšė bareljefą, bet ir paliko nuo kito kapo pavogtą sunkų metalinį irklą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų