Pereiti į pagrindinį turinį

Metų klaipėdietė – J.Karčiauskaitė-Lago

2012-03-08 05:00
Metų klaipėdietė – J.Karčiauskaitė-Lago
Metų klaipėdietė – J.Karčiauskaitė-Lago / Vytauto Petriko nuotr.

Neatsiejama miesto tradicija tapę dienraščio „Klaipėda“ organizuojami rinkimai į jubiliejinį metraščio puslapį įrašė naują pavardę – vakar iškilmingoje ceremonijoje Metų klaipėdiete paskelbta Jurga Karčiauskaitė-Lago.

Iš anksto nujautė verdiktą

Garbų titulą talentingai juvelyrei dienraščio „Klaipėda“ skaitytojai skyrė už tai, jog menininkė savo kūryba ir subtiliais darbais daugiau nei dešimtmetį garsina uostamiestį Lietuvoje ir Lietuvą užsienyje.

Pastarieji metai J.Karčiauskaitės-Lago veikloje buvo išskirtiniai, kupini reikšmingų įvykių – kūrėjos darbai sulaukė pripažinimo Niujorke, lietuvei teko kurti papuošalus tokioms pasaulinio garso asmenybėms kaip JAV valstybės sekretorei Hillary Clinton, ES vyriausiajai užsienio reikalų ir saugumo politikos įgaliotinei Catherine Ashton, Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui.

Užsienio galerijose eksponuojami Jurgos darbai – tarsi mažytės Lietuvos ambasados, svečių kraštų gyventojams padedančios atrasti ar naujai pažinti mūsų šalį.

„Stengiausi neparodyti, kad išsigandau. Kaip ir visi, matyt, susijaudinau. Žinoma, iškilo mintis – o už ką, dar lyg ir jauna, daug ko nepadariau“, – dar pirmosioms emocijoms nespėjus nuslūgti kuklinosi laureatė.

Jurga juokavo, jog iš anksto žinojusi, kad bus tituluota Metų klaipėdiete. Prie šeštuoju numeriu pažymėto stalelio sėdėjusi kūrėja prisipažino, jog šis skaičius jai lemia sėkmę.

„Tikrai nemeluosiu – tai yra žiauri atsakomybė. Klaipėda yra tas miestas, kuris mane užaugino, čia ėjau į mokyklą, į darželį, čia sutikau savo vyrą, čia dirbau, užaugau“, – emocingai kalbėjo Metų klaipėdietė.

Jurgos teigimu, šis titulas verčia pasitempti, nes žmonių pasitikėjimas yra didelis įpareigojimas.

Čia gyvena stiprios moterys

Į jubiliejinių Metų klaipėdietės iškilmių vakarą pakviestos garbios publikos laukė išskirtinis vakaras. Renginių salė „Vakaris“ šventės dalyvius pasitiko raudonu kilimu ir taurėmis „Meunier“ šampano.

Po efektingos teatralizuotos renginio uvertiūros šventę atidarė ir vakaro dalyvius pasveikino bendrovės „Diena Media News“ generalinė direktorė Jolanta Bastienė.

„Jau dešimtą kartą miesto laikraštis “Klaipėda„ ragino visus prisiminti labiausiai miestui ir jo žmonėms nusipelniusias moteris. Manau, kad klaipėdietės yra ypatingos moterys. Juk ne veltui Baltijos jūra, Neringa, Smiltynė ir Klaipėda – visi šie tikriniai vardai yra moteriškos giminės. O tai liudija, kad čia nuo seno gyvena stiprios savo siela ir mylinčios širdimi moterys“, – kalbėjo J.Bastienė.

Pirmojoje iškilmingo vakaro dalyje tradiciškai buvo prisimintos ir pagerbtos visos iki šiol tituluotos Metų klaipėdietės, kurios savo prasmingais darbais miestą garsina ne vienerius metus.

Pasiūlė 46 kandidates

Į jubiliejinės Metų klaipėdietės titulą šiemet dienraščio skaitytojai pasiūlė 46 pretendentes. Tradiciškai į antrąjį etapą – finalinį septynetuką – pateko daugiausiai klaipėdiečių balsų sulaukusios kandidatės.

Be J.Karčiauskaitės-Lago, į nominančių sąrašą taip pat pateko onkohematologinių ligonių bendrijos „Kraujas“ pirmininkė Dalia Bielskytė, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro direktorė Jolanta Budrienė, Šeimos gerovės centro įkūrėja Jovita Gracholski, aktorė, UNICEF geros valios ambasadorė Lietuvai Virginija Kochanskytė, visuomeninio judėjimo „Klaipėdieti! Atgaivink savo miesto parką!“ lyderė Jolanta Norkienė, Klaipėdos vaikų ir jaunimo teniso klubo „Tennis Star“ prezidentė Irina Novikova.

Įteikė regalijas

Visos septynios nominantės šventės metu buvo pristatytos trumpais vaizdo reportažais. Dar sekundė – ir renginys pasiekė kulminaciją. Atskleisti intrigą, kas tapo šiųmečių rinkimų laureate, buvo patikėta dienraščio „Klaipėda“ vyriausiajam redaktoriui Sauliui Pociui.

„Jurga Karčiauskaitė-Lago!“ – dienraščio vadovo ištartus žodžius vainikavo iškilmingos muzikos fanfaros ir audringi plojimai.

„Klaipėdos“ vyriausiasis redaktorius J.Karčiauskaitei-Lago įteikė ir tradicines regalijas – skulptorių Svajūno Jurkaus ir Sergejaus Plotnikovo statulėlę „Nika“ bei juvelyro Vido Bizausko sukurtą segę.

Dešimtąją Metų klaipėdietę pasveikino ir nuoširdžių susižavėjimo žodžių negailėjo miesto meras Vytautas Grubliauskas, renginio mecenatės – bendrovės „Mūsų laikas“ valdybos pirmininkas Rimantas Cibauskas, generalinės rėmėjos – bendrovės „Teo LT“ Klaipėdos regiono direktorius Larijus Lapinskas.

Apipylė dovanomis

Ir laureatė, ir kitos finalinio septynetuko moterys, kaip jau tapo įprasta, buvo pamalonintos gausybe vertingų dovanų.

Pagrindinis renginio rėmėjas – „Lexus“ atstovybė Lietuvoje – Metų klaipėdietei padovanojo savaitgalį su hibridiniu „Lexus“ automobiliu.

Bendrovė „Vadasiga“ laureatę pradžiugino prabangių terasos baldų komplektu, bendrovė „Asvalena“ skyrė 2000 litų vertės dovanų čekį apsilankyti drabužių salonuose „Bazis“, o viešbutis „Old Mill Hotel“ pakvietė praleisti įspūdingą savaitgalį Palangoje.

Visos nominantės bei Metų klaipėdietė galės pasilepinti „Sothys SPA“ centro Klaipėdoje dovanotomis SPA procedūromis bei medicinos centro „Lorna“ paslaugomis. O grožio namai „Aurum“ moteris apdovanojo ne tik kvietimais pasimėgauti kūno ir veido procedūromis, bet ir japoniškų priemonių rinkiniais.

Sukūrė specialų desertą

Į iškilmingą Metų klaipėdietės titulavimo vakarą susirinkusi publika ne tik sveikino garbias moteris, bet ir linksminosi.

Jubiliejinės Metų klaipėdietės iškilmių meniu rūpinosi vienas garsiausių šalies kulinarų, savo amato virtuozas Ruslanas Bolgovas.

Tituluotas virtuvės šefas atvyko į uostamiestį iki renginio likus trims dienoms ir pats rūpinosi, kad visi gurmaniški patiekalai būtų pagaminti ir patiekti nepriekaištingai. „Auksinio peilio“ savininką Metų klaipėdietė įkvėpė sukurti net specialių desertą.

Kaip jau tapo įprasta, renginio iškilmių scenoje žibėjo pačios ryškiausios mūsų šalies žvaigždės.

Publika turėjo progą išgirsti ne tik „Eurovizijos“ konkurse Lietuvai atstovausiančio Donato Montvydo konkursinę dainą „Love is Blind“, bet ir netikėtą Donato, Sashos Son bei Kastyčio Kerbedžio trio, kuris šiemetėms nominantėms dedikavo nuostabų muzikinį kūrinį „Nakty“.

Muzikinę programą praturtino Baltijos gitarų kvarteto pasirodymas, o Klaipėdos muzikinio teatro baleto artistų Ingos Briazkalovaitės ir Ričardo Jankevičiaus šokis publiką tiesiog užbūrė.

Išsamų reportažą apie renginį, jo užkulisius, interviu su šiemete laureate dienraštis pristatys specialiame „Metų klaipėdietės“ žurnale kitą šeštadienį, kovo 17 dieną.

 

 

 

Sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ vadovė Skaistutė Idzelevičienė.Metų klaipėdietės titulą jau yra pelniusios

Vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė.

Mokytoja, parolimpinių varžybų laimėtoja Aldona Grigaliūnienė.

Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Buvusi Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė.

Trijų mirusios draugės dukrų globėja tapusi Žaneta Norkuvienė.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio prezidentė Inga Grubliauskienė.

Verslininkė Nijolė Hansen.

Verslininkė ir medikė Loreta Bosienė.

Antrąkart tai pačiai moteriai šis titulas nesuteikiamas.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų