Pereiti į pagrindinį turinį

Metų klaipėdietei – skulptūrėlė ir titanu puošta segė

2014-02-17 08:46

Metų klaipėdietei šiemet bus įteikta skulptorių Svajūno Jurkaus bei Sergejaus Plotnikovo skulptūrėlė „Nika“ bei juvelyro Vido Bizausko segė. Tai – tradicinės Metų klaipėdietės regalijos, kurios atiteks labiausiai mūsų miestą garsinusiai moteriai.

Segės autorius – juvelyras V.Bizauskas, šiais metais kurdamas papuošalą, panaudojo auksą, sidabrą ir titaną. Tai – toks pat tvirtas metalas, kaip plienas, tik beveik perpus lengvesnis. Jis pavadintas titanų – senovės graikų dievo Urano sūnų garbei.

„Anksčiau gamintose Metų klaipėdietės segėse nenaudodavau titano, šiemet pagalvojau, kad reikia išbandyti, nors šiaip šitas metalas naudojamas aukštosioms technologijoms, erdvėlaivių gamybai. Segėje titanas – mėlynos spalvos, o Klaipėdoje mėlyna – arti kūno“, – apie savo kūrinį pasakojo V.Bizauskas.

Juvelyras pabrėžė, kad siekė sukurti universalų papuošalą, kuris tiktų tiek solidžiai damai, tiek ir jaunai moteriai.

Šiais metais renginyje bus dar dvi specialios nominacijos, kurios bus paskirtos nebūtinai išrinktajai Metų klaipėdietei, bet vienai ar dviem moterims iš kandidačių septynetuko.

Metų klaipėdietės rinkimus remia pasaulyje pirmaujanti dantų implantų gamintoja Švedijos kompanija "Nobel Biocare" ir jos partnerė Klaipėdos odontologijos klinika "Vaidenta", kuri įsteigė specialią nominaciją – "Už šilčiausią šypseną". Nominacijos laimėtojai bus įteiktas tūkstančio litų vertės prizas.

"Ne veltui sakoma, kad geri darbai ir šypsenos gali išgelbėti pasaulį. Ir tikrai, taip džiugu matyti aktyvias, energingas, šiltai, nuoširdžiai ir plačiai besišypsančias moteris, – teigė odontologijos klinikos "Vaidenta" vadovė gydytoja Jolanta Leščiuvienė.

Dar vieną specialią nominaciją "Už ateities kartos ugdymą" įsteigė bendrovė "TEO" .

Šiųmetį Metų klaipėdietės konkursą globoja šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri išrinktajai ir įteiks laimėtojos regalijas.

Paskutinis Metų klaipėdietės balsavimo etapas prasidės rytoj, vasario 18 dieną. Jo metu klaipėdiečiai iš septynių pretendenčių išrinks 12-ąją Metų klaipėdietę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų