„Metų klaipėdietės“ konkurse – pretendenčių dešimtukas

Neįprastai dėl griežtų karantino reikalavimų šįkart vykstantis „Metų klaipėdietės“ konkursas leido miesto žmonėms ilgiau balsuoti už pretendentes. Pirmasis etapas baigėsi suskaičiavus klaipėdiečių balsus, atiduotus didžiausios pagarbos ir dėkingumo nusipelniusioms moterims.

Balsavimui – daug būdų

Balandžio 6-ąją konkurso organizatoriai, dienraščio „Klaipėda“ darbuotojai, suskaičiavo balsus. Iki tos dienos klaipėdiečiai turėjo galimybę pareikšti savo simpatijas 20-iai į konkursą dienraščio skaitytojų valia atrinktų moterų.

Balsuoti buvo galima trumposiomis žinutėmis, kerpant iš laikraščio kuponus ir balsuojant dienraščio „Klaipėda“ internetiniame portale klaipeda.diena.lt, rubrikoje „Metų klaipėdietė“. Trumposios žinutės bei laikraščio kuponai prilyginami 10 taškų, kiekvienas balsas portale vertinamas kaip vienas taškas.

Klaipėdiečiai pastebėjo atsidavusias darbui medikes, su dėkingumu balsavo už mokytojas, menininkes, mokslininkes, visuomenės labui dirbančias moteris.

Susumavus visus balsus paaiškėjo konkurso antrojo etapo dalyvės. Nuo šiandien iki balandžio 20 d. iš 10-ies pretendenčių rinksime šešias finalininkes.

„Metų klaipėdietės“ konkurso finalo dalyvių sąrašą skelbsime balandžio 22 d. Į šešetuką patekusios moterys bus pristatomos „Klaipėdos“ puslapiuose, naujienų portale ir dienraščio „Facebook“ paskyroje.

Rūpindamiesi skaitytojų ir redakcijos darbuotojų saugumu, konkurso organizatoriai prašo ir toliau balsavimo lapelius mesti į balsadėžes ne po vieną, bet atnešti vienu kartu visą pluoštą, kad turėtume kuo mažiau kontaktų ir galimybės užsikrėsti.

Dar geriau balsavimo lapelius siųsti paštu.

Balsavimo lapelius reikėtų siųsti adresu: Metų klaipėdietės rinkimams, dienraštis „Klaipėda“, Naujojo Sodo g. 1A, „K centras“, 92118, Klaipėda arba atnešti ir įmesti į specialias balsadėžes redakcijos skyriuje Naujojo Sodo g. 1A.

Balsai – medikėms

Aktyviai balsuodami klaipėdiečiai šiemet į „Metų klaipėdietės“ konkurso antrąjį etapą delegavo įvairiausių profesijų atstoves.

Kaip ir kasmet, klaipėdiečiai pastebėjo atsidavusias darbui medikes, su dėkingumu balsavo už mokytojas, menininkes, mokslininkes, visuomenės labui dirbančias moteris.

Medikų darbą per praėjusius ir šiuos metus daugelis žmonių pamatė kitomis akimis ir ėmė jį dar labiau vertinti. Atsidėkodami už pasiaukojimą klaipėdiečiai į konkurso sąrašą įtraukė Klaipėdos universitetinės ligoninės infekcinių ligų gydytojos, COVID-19 skyriaus vedėjos Rasos Girdžiūnienės pavardę.

Ji dirba su sunkiausiais COVID-19 sergančiais ligoniais. Gydytoja kartu su savo skyriaus darbuotojais neskaičiuoja laiko ir jėgų, atkakliai kovoja už kiekvieno klastingu virusu užsikrėtusio ligonio sveikatą ir gyvybę.

Rūta Navickienė dirba Klaipėdos miesto poliklinikoje gydytoja odontologe. Skaitytojai pažymėjo, kad tai labai profesionali, rūpestinga, dėmesinga gydytoja, pati auginanti šeimoje tris sūnus. Visa šios moters šeima savanoriauja. Apie ją žmonės sako: „Tai žmogus – vaikščiojantis gėris.“

Mokytojų misija – šventa

Ramunė Petrauskienė yra tarptautinių bakalaureato programų koordinatorė, Klaipėdos licėjaus direktoriaus pavaduotoja, mokytoja. Ji vadovavo įgyvendinant tarptautinio bakalaureato programas licėjuje, taip sudarant galimybes miesto vaikams gauti tarptautinį išsilavinimą ir studijuoti geriausiuose pasaulio universitetuose. Stojantiesiems tarptautinio bakalaureato diplomas atveria galimybes į dideles nuolaidas mokslui, kursų kreditus, stipendijas ir kitą su stojimu susijusią naudą daugelyje universitetų.

Žinoma klaipėdietė Agnė Dalangauskienė aktyviai prisideda prie jūrinio identiteto puoselėjimo Klaipėdoje, į buriavimo atgaivinimo veiklą įtraukia vaikus ir jaunimą.

Regina Donbrauskaitė-Plotnikova vadovauja dailės klubui „Guboja“, per 20 metų dirba su vaikais, jaunimu, suaugusiaisiais. Jos įsitikinimu, negalima nuvertinti nė vieno vaiko, reikia kartu su juo dirbti, brandinti idėjas ir tada rezultatų neteks ilgai laukti. Klubo „Guboja“ dalyviai daug metų tampa diplomatais tarptautiniuose konkursuose Lenkijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Rusijoje ir kt. Padedami vadovės kasmet daug klubo narių sėkmingai įstoja studijuoti architektūrą, dizainą, tapybą.

Maja Tarachovskaja yra M.Gorkio progimnazijos matematikos mokytoja, kartu ir dramaturgė, jos parašytos pjesės statomos dešimtyse šalių. Mokytoja ir pati vaidina teatre. Asios Kotliar slapyvardžiu savo kūrinius pasirašanti autorė – žaisminga, šmaikšti, neieškanti žodžio kišenėje. Karantiną mokytoja priėmė kaip Dievo skirtą dovaną, nuotoliniu būdu ji mokė vaikus ir pabaigė rašyti tris knygas.

Padėka už pagalbą

Vaida Tamošauskienė įsiminė klaipėdiečiams savo drąsa, kai praėjusių metų vasarą puolė į jūrą gelbėti svetimo ligoto vaiko. Tuo metu poilsiautojų pilname paplūdimyje kiti žmonės tik stebėjo, kas vyksta. Tai drąsi, atsakinga, nuoširdi moteris, dirbanti socialine darbuotoja, socializuojanti protinę negalią turinčius vaikus.

Regina Baguckienė – asociacijos „Paupių bendruomenė“ įkūrėja ir vadovė. Pernai ji skatino visų amžiaus grupių paupiškius mokytis informacinių technologijų paslapčių. Ši jos veikla buvo įvertinta, o R.Baguckienė buvo paskelbta Bendruomenių įtinklinimo projektų konkurso viena laimėtojų. Daugelis jos organizuojamų veiklų ir projektų yra nominuojamos, pelno aukščiausius įvertinimus. Moters vadovaujama Paupių bendruomenė gavo Vidaus reikalų ministrės Ritos Tamašunienės padėką už pilietiškumą kartu su savivaldybe sprendžiant COVID-19 sukeltas problemas.

Kūryba – Dievo dovana

Janina Žemaičiūnienė yra Žemaitijos rašytojų bendrijos narė, Lietuvos menų mėgėjų asociacijos „Branduma“ Klaipėdos skyriaus pirmininkė, Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos narė, LATGA narė, LPS „Bočiai“ Klaipėdos pajūrio bendrijos pirmininkė ir mišraus choro meno vadovė, „Vakaro žaros“ moterų vokalinio ansamblio meno vadovė.

Būdama aktyvi šių organizacijų narė, moteris savo darbais garsina Klaipėdą Lietuvoje, o klaipėdiečiams senjorams organizuoja turiningą laisvalaikį, padeda puoselėti saviveiklinį meną. Būdama poetė ir dainų autorė, ji negailėdama jėgų organizuoja jaukius renginius, sudaro galimybę vyresnio amžiaus klaipėdiečiams bendrauti, keliauti, padėti vieni kitiems ir nesijausti vienišiems.

Elena Matulionienė dirba Klaipėdos etnokultūros centre, ji yra Liaudies dailės studijos koordinatorė, dailininkė, etnologė. Mokslų daktarė E.Matulionienė už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą pernai pelnė Kultūros ministerijos premiją. Premija jai skirta ir už ilgametį Mažosios Lietuvos tautodailės, o ypač už kryptingą ir nuoseklų Klaipėdos krašto tautinio kostiumo tyrinėjimą, gaivinimą ir populiarinimą. Ši moteris yra pirmoji ir vienintelė Klaipėdos krašte tautinio kostiumo specialistė ekspertė, teoriniais bei praktiniais seminarais, paskaitomis, straipsniais, pasisakymais žiniasklaidoje formuojanti pagarbų požiūrį į tautinį kostiumą, ieškanti šiuolaikinių tautinio kostiumo detalių dėvėjimo galimybių.

Konkursui – parama

Nuo balandžio 22-osios iki gegužės 7 d. vidurdienio vyks balsavimas, kurio metu iš šešių finalinio konkurso etapo kandidačių skaitytojai išrinks Metų klaipėdietę.

Gegužės 8–10 d. dienraščio „Klaipėda“ darbuotojai skaičiuos balsus. Konkurso laimėtoja bus skelbiama gegužės 11 d. vyksiančiame šventiniame renginyje.

Renginio globėjas – Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Dienraštis „Klaipėda“ dėkoja ilgamečiam Metų klaipėdietės rinkimų garbės mecenatui – nekilnojamojo turto valdymo įmonei „Mūsų laikas“.

Renginio mecenatas – bendrovė „Mano būstas“.

Pagrindinis rėmėjas: bendrovė „Švyturys-Utenos alus“.

Kiti rėmėjai: lietuviško kapitalo integruotas medienos perdirbimo įmonių holdingas „Vakarų medienos grupė“, aplinkosaugos sprendimus uoste ir paslaugas teikianti įmonė „Parsekas“ ir Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „BEGA“ – moderni krovos kompanija, teikianti krovinių perkrovimo, krovinių sukaupimo bei kitas transporto-logistikos paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gražaus konkurso rengėjai

Gražaus konkurso rengėjai portretas
jau galėtų atsisakyti tokių mecenatų kaip ,,MANO BŪSTAS,, ir ,, MŪSŲ LAIKAS ,, ,nes gražiam konkursui didelės garbės nedaro . Vienas mecenatas NIEKAIP negali nusigriauti valstybinėje žemėje pastatytos savo tvoros ir vis po teismus tamposi, o apie daugiabučių gyvenamųjų namų administratorius ir žodžių trūksta .

Klpd.

Klpd. portretas
Gal ir galėtu būt geras konkursas, bet kad labai primityviai ir nekažkaip organizuojamas. Girdėjau kad savivaldybės valdžiažmogiai (ir partiniai) čia išstato savo žmones..Tam tikras ,,paplojimas per petį". O galėtų iš tikro organizuot apklausas ir surinkt i konkursa tikras klaipėdietes. Kurios dirba ligoninėse(šiuo atveju kovido sąlygom) kurios turėdamos nemenka išsilavinima ruošia specialistus už ubagišką algą ir niekad niekur nesiskundžia, kurios daug įdeda jėgų ir laiko gindamos Ekologiją, švarią aplinką Klaipėdoje. Ir pan.Dabar eina vis tokios apie kurias miestiečiai nei girdėję nei jas mate. Net šitas aborigenu dienraštis apie jas niekad nerašė:D).

Pastaba

Pastaba portretas
Nieko prieš šias ponias neturiu, bet jau per daugelį metų ,renginys nusibodes.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių