Iškilmingas vakaras: įvyko Metų klaipėdietės apdovanojimai (vaizdo įrašas)

Jau šį vakarą klaipėdiečiai ir visi, kam įdomus „Metų klaipėdietės“ konkursas, galėjo stebėti iškilmių vakarą, kuriame paskelbta laimėtoja.

„Metų klaipėdietės“ konkursas rengiamas 21-ąjį kartą. Jis jau seniai tapo renginiu, kurio tikslas – supažindinti klaipėdiečius su miestui ir miestiečiams atsidavusiai dirbančiomis, Klaipėdos vardą garsinančiomis bei ypatingais poelgiais pasižymėjusiomis moterimis.

Šio vakaro metu pagerbiamos visos šešios šių metų konkurso finalininkės, pabrėžiami jų darbai, išgirstamos mintys.

Kiekvienas Metų klaipėdietės paskelbimo vakaras yra ir proga prisiminti ankstesnių konkursų laimėtojas, dar kartą padėkoti joms už triūsą bei nuopelnus savo miestui.

Iškilmingo vakaro vaizdo įrašas:

„Metų klaipėdietės“ simboliu yra tapusi stiklo dizainerio Edmundo Unguraičio sukurta skulptūrėlė. Ji konkurso nugalėtojai primins ne tik konkursą, bet ir ypatingą vakarą, kurio metu buvo įteikta.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šiemet iškilmingas Metų klaipėdietės paskelbimo renginys vyko pačioje Klaipėdos širdyje – piliavietėje.

Ši vieta tampa vis svarbesnė miestui ir kiekvienam klaipėdiečiui. Vis dažniau ji pritraukia ne tik praeities mėgėjus. Čia kuriama ir XXI amžiaus istorija.

Ne pirmus metus iškilmes režisavo klaipėdietis Tomas Jašinskas. Jis įsitikinęs, kad neeilinis vakaras turi tapti įsimintinu ne tik konkurso dalyvėms, bet ir visiems svečiams, todėl kaskart ieško vis naujų būdų atskleisti kiekvienos konkurso dalyvės geriausias savybes, parodyti, kuo jos yra vertingos miestui.

Kartu režisierius siekia patvirtinti, kad Klaipėda yra ypatingas miestas, o jame dirbantys kūrėjai geba nustebinti talentais.

Jau kelerius metus iš eilės finalinį konkurso vakarą galėjo stebėti ne tik jo svečiai, bet ir visi norintieji.

Žiūrovai neturėtų nusivilti, nes finalinis konkurso vakaras – ir įdomus reginys. Renginį vedė klaipėdiečiams ir Lietuvos žmonėms gerai pažįstamas dainininkas Rokas Spalinskas.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vakaro metu pasirodė talentingasis vokalistas Paulius Barzinskis, muzikavo vienas ryškiausių tradicinio džiazo pianistų Lietuvoje Saulius Šiaučiulis.

Daug gražių akimirkų žiūrovams suteikė Klaipėdos kamerinio orkestro muzikantė, neslepianti savo talento dainuoti Kornelija Kupšytė bei televizijos projektų žvaigždė, atlikėja Julija Jegorova.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Žiūrovus muzikavimu džiugino Klaipėdos styginių kvartetas – smuikininkai Tomas Cinelis ir Teodora Morta Staigė, altininkas Edvinas Kaziukaitis, violončelininkė K. Kupšytė.

Vytauto Liaudanskio nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
mano tevas ziurejo laida lietuvos garbe,per tv 3 as uzejau ziuriu toks vyras su usais kalba apie lietuva garbe apie laisve ir staiga laidos vedejas mikutavic sako uzteks jums kalbeti cia ne pamaldos ,bliamba ir cia lt televizija ir tokie vedejai man tesiog paliko geda.....

to-Toma

to-Toma portretas
Diana Mačiūtė. Video tai yra.

Roma

Roma portretas
Tai kas gi tapo 2023 metų Klaipėdiete, taip ir neparašyta
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių