Pereiti į pagrindinį turinį

Metų klaipėdietės segė žibės auksu ir sidabru

2013-03-01 18:10
Metų klaipėdietės segė žibės auksu ir sidabru
Metų klaipėdietės segė žibės auksu ir sidabru / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Rafinuotą segę vienuoliktajai Metų klaipėdietei sukūręs juvelyras Vidas Bizauskas prisipažįsta, jog tokio stiliaus darbų jo kūryboje – ne itin daug.

Šių metų laureatė, kurios vardas iškilmingoje ceremonijoje paaiškės jau kovo 8-ąją, pasipuoš prabangiu sidabriniu kūriniu, pagražintu paauksuotais fragmentais bei grakščiu grafikos ornamentu.

Iš pirmo žvilgsnio masyvokam medalionui lengvumo, trapumo suteikia į jį tarsi įsikibęs žaismingas paukštukas. Metų klaipėdietės segę menininkas inkrustavo špinelio, cirkonio bei rubino akmenukais.

V.Bizauskui dabar būtų sunku įvardyti, kas jį įkvėpė būtent šiam kūriniui. Menininkas prisipažino net žiūrėdamas televizorių, keliaudamas ar kitomis laisvalaikio akimirkomis iš rankų nepaleidžiąs bloknoto ir pieštuko. Juvelyras patyrė, jog eskizai, galiausiai įgyjantys unikalių papuošalų išraišką, gali gimti bet kurią minutę.

„Yra toks pasakymas – savi vaikai visada geresni, – šypsojosi V.Bizauskas. – Bet jei jau pačiam nepatinka, kūriniai iš dirbtuvių taip ir neiškeliauja į viešumą.“

Juvelyras prisipažino, jog įprastai pirmuoju jo darbų kritiku tampa žmona. Tačiau iš jos menininkui tenka sulaukti ne tik puikių įvertinimų. V.Bizauskas juokavo, jog Metų klaipėdietei skirtos segės sutuoktinė „neišbrokavo“.

Pašnekovas neneigė, kad kurti papuošalą abstrakčiam, o ne konkrečiam žmogui nelengva. Todėl viliasi, kad Metų klaipėdietei šis dirbinys patiks ir laureatės bus mielai segimas. Pasak V.Bizausko, matyti savo „kūdikį“ viešumoje – didžiausias kūrėjo įvertinimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų