Mieste – mažiau dronų?

Klaipėdoje bepilotėms skraidyklėms arba vadinamiesiems dronams bus mažiau vietos. Uostamiestyje ketinama uždrausti skraidyti virš kai kurių įstaigų, bendrovių, artintis prie ekstremalių situacijų vietų.

Tikėtina, kad ateityje bepilotėmis skraidyklėmis arba dronais po miestą ratus sukantieji turės atidžiau planuoti maršrutus.

Dabar daugiau nei 300 g sveriančių dronų skrydžiai draudžiami arčiau nei 50 m atstumu nuo visų rūšių transporto priemonių, statinių ar pašalinių žmonių, taip pat virš miestų ir miestelių, tankiai gyvenamų rajonų arba žmonių sambūrio vietose.

Tačiau miesto atstovai pastebi, jog vertėtų įteisinti ir daugiau draudimų.

Išklausius įvairių institucijų, savivaldybės administracijos bei savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos atstovų nuomones, aiškėja, kad bepiločių skraidyklių skrydžius pasiūlyta uždrausti virš 11 pavojingų arba valstybinę reikšmę turinčių objektų.

Taigi dronai sukti ratų negalės aplink Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, Valstybės sienos apsaugos tarnybos teritorijas, Valstybės saugumo departamentą, bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" kuro bazes, Draugystės geležinkelio stotį, Giruliuose esantį radijo ir televizijos bokštą, bendrovės "Klaipėdos regiono keliai" valdas, bendrovę "Mestilla", Klaipėdos uostą, Pirmąją ir Trečiąją Klaipėdos vandenvietes.

Tiesa, pačioms įmonėms ar organizacijoms būtų daromos išimtys. Jos galėtų filmuoti savo teritorijas, tik prieš tai reikėtų informuoti atitinkamas institucijas.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyresnysis patarėjas Marius Pankevičius informavo, kad norima uždrausti dronams pasirodyti ir ekstremalių situacijų, paieškų metu ar avarijų likvidavimo vietose.

Anot jo, jeigu ekstremalios situacijos metu toje pačioje teritorijoje veikiant ir sraigtasparniui kažkas pakeltų bepilotę skraidyklę – pasekmės gali būti tragiškos.

"Numatome ir išimtį. Puikiai suprantame, kad dronus žvalgymui naudoja ir tarnybos. Jos, esant ekstremaliam įvykiui ar situacijai, iškelti įrenginius galėtų gavusios gelbėjimo darbų vadovo leidimą", – paaiškino M.Pankevičius.

Nepaisantiesiems draudimų numatomos baudos. Nusižengiant pirmą kartą, piniginė paplonėtų nuo 100 iki 300 eurų, o pakartotinai – nuo 300 iki 500 eurų. Taip pat numatoma galimybė konfiskuoti ir droną.

Minėti draudimai negaliotų iki 300 g sveriančioms bepilotėms skraidyklėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo  portretas
Net veiksmą po sijonu galės matyti

jooo

jooo  portretas
Valdžia bijo teroro patys prisileidę teroristų ar bijo savo viešumo o šiaip sukurtas požeminį droninį slieka kurio nemato niekas

Aišku...

Aišku... portretas
Žurnalistai veiks be jokių apribojimų,jei dronas svers pvz 280 gramų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių