Pereiti į pagrindinį turinį

Mieste – ypatingas automobilis

2009-02-05 09:00

Klaipėdos gatvėmis ir apskrities keliais jau rieda slapta vairuotojus sekantis specialiąja įranga apginkluotas policijos automobilis.

Siekdami sustiprinti eismo saugumą nuo sausio vidurio Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro pareigūnai keliuose bei gatvėse patruliuoja ne tik su įprastais baltai ir žaliai dažytais automobiliais.

Policija įsigijo neišvaizdų lengvąjį automobilį, kuriame įrengta brangiai kainavusi kompiuterinė sistema. Ji, nepastebint aplinkiniams, leidžia užfiksuoti pro šalį važiuojančių vairuotojų daromus kelių eismo taisyklių pažeidimus ir padeda labai greitai nustatyti automobilio savininką.

Vairuotojas net neįtars, kad jo pažeidimas jau yra užfiksuotas, nes niekas jo nusižengimo metu nestabdys ir protokolo nerašys. Apie tai, jog prasižengimas nepraslydo pro policijos pareigūnų akis, kelių eismo taisyklių pažeidėjas sužinos tik tada, kai gaus kvietimą atvykti į Kelių policijos biurą. Tada mašinos savininkui bus pateikta specialiomis techninėmis priemonėmis užfiksuota oficiali informacija, patvirtinanti, kada, kur ir kaip buvo pažeistos kelių eismo taisyklės.

Policijos pareigūnai šia specialiai „apginkluota“ mašina patruliuos ne tik uostamiestyje, bet ir visoje Klaipėdos apskrityje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų