Miestiečiai uostamiestyje pasigenda žvaigždžių

Nors dalį klaipėdiečių ir piktina „Švyturio“ arenos renginių pasiūla, tačiau pastebima, kad ne visas aukščiausio lygio žvaigždes Klaipėda pajėgtų priimti. Kai kurie politikai siūlo miestui įsikišti ir bendradarbiauti formuojant arenos repertuarą.

Tikėjosi ko kito

Kai kuriuos uostamiesčio gyventojus piktina „Švyturio“ arenos koncertų, kuriuose pasirodo Rusijos atlikėjai, gausa.

Šį klausimą vakar svarstė Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai.

„Gauname žmonių skundų, kad jie ne taip įsivaizdavo šešerius metus skaičiuojančios arenos veiklą. Kalba eina apie tam tikrą renginių disproporciją“, – pastebėjo komiteto narė Nina Puteikienė.

Anot jos, gyventojus piktina ir tai, kad prieš svarbias valstybines šventes arenoje koncertus surengia atlikėjai iš Rusijos.

Pavydi Vilniui ir Kaunui

Politikus pasiekė vieno klaipėdiečio laiškas, kuriame teigiama, kad esą 60–65 proc. „Švyturio“ arenos renginių yra skirti rusakalbiams miesto gyventojams, o likusi publika paliekama be pasirinkimo galimybių.

Gyventojas laiške prisipažino pavydžiai žvelgiantis į Vilniaus ar Kauno arenas, kur koncertus rengia pirmo ryškumo pasaulio žvaigždės – Eros Ramazzotti, Jose Carreras, „The Prodigy“ ar kiti.

Uostamiestį esą aplanko kiek blankesnės ir jau ne kartą matytos įžymybės.

Skaičiai prieštarauja

„Švyturio“ arenos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Ambrulaitis tvirtino, kad gyventojo pateikti duomenys nėra tikslūs. Jo teigimu, rusų atlikėjų koncentracija repertuare anaiptol nėra tokia didelė.

Anot jo, apžvelgus kelerių metų statistiką matyti, kad rusiškos muzikos atlikėjų koncertai sudaro 10–15 proc. visų arenoje vykstančių renginių.

„Visa kita yra lietuviškas, vakarietiškas produktas arba sporto renginiai“, – paaiškino R.Ambrulaitis.

Per metus „Švyturio“ arena klaipėdiečius pakviečia į 70–80 renginių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
Kažkas parašo laišką Puteikienei, kad repertuaras nepatinka nes atvažiuoja rusai. Tai dabar ką daryti? Siųsti visiems laiškus kam rusai patinka? Uždrausti rusus? Tai kas Jums trukdo žiūrėti ne rusus? Kvieskitės.

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Nera zmoniu vaziot i klaipeda i koncertus visi issilakste kas nores tas ir pvz i angl nuvyks o rusu dainos geros yra del to lietuviai visada remeikos is rusu dainos daro plagiatas

Idomu

Idomu portretas
Musu miesto politikai is vis nebeturi Klaipedai vizijos ir tenkinasi gilios provincijos statusu. Issikvepe. Iskyrus replikuoti, bei tyciotis is kitu daugiau nieko nebesugeba. Nieko nuostabaus, kad Klaipedos mokyklose klesti patycios, nes miesto politikai tokia forma temoka bendrauti. Del sios priezasties Lietuva tusteja ir ypac Klaipeda. Paskaitykite si straipsni, kur sociologai isdesto emigracijos priezastis: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/lagaminus-kraunasi-ir-paskutine-lietuvos-viltis.d?id=70808024 As nemanau, kad posedyje buvo prasoma cenzuruoti Svyturio arenos repertuara. Manau buvo prasoma, kad miesto valdzia atkreiptu demesi ir kartu su mokesciu moketoju turto valdytojais "Svyturio arena" megintu padaryti miesta kazkiek gyvesni bei patrauklesni. Visgi aplink Klaipeda (100 km spinduliu) gyvena arti 1 mil gyventoju, kurie mielai vyktu i koncertus Klaipedoje, bet aisku kad ne rusiskus.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių