Pereiti į pagrindinį turinį

Miesto švarintojams trukdo automobiliai

2012-08-07 05:00
Miesto švarintojams trukdo automobiliai
Miesto švarintojams trukdo automobiliai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdiečiai skundžiasi prastai valomomis pakelėmis. Kai kuriose gatvėse nuolat prisikaupia šiukšlių, dulkių, o vis dar tebegulintys tuopų pūkai akivaizdžiai byloja, kad valyta čia buvo seniai.

Netvarkingomis pakelėmis ypač piktinosi Reikjaviko gatvės gyventojai.

Anot jų, vienas gatvės ruožas – nuo vaikų lopšelių-darželių iki Reikjaviko ir Smiltelės gatvių sankryžos – esą nevalytas nuo pavasario.

„Visur valo, o šio kelių šimtų metrų ruožo – ne. Kaip taip gali būti? Juk čia miestas. Jau net smirdi tos pakelės. Ką pagalvotų islandai, jei pamatytų tokią netvarką Reikjaviko vardu pavadintoje gatvėje“, – piktinosi gyventojas.

Mechanizuoto gatvių valymo paslaugą teikiančios įmonės „Vakarų švara“ vadovas Gediminas Bagočius aiškino, jog šiukšlių pakelėse daugiau prisikaupia dėl to, kad jos rečiau valomos.

Anksčiau tai buvo daroma du kartus, dabar – kartą per savaitę.

„Tiek tikrai per mažai. Šiukšlių prisikaupia greitai. Du kartai buvo pats tas. Tačiau nieko nepadarysi. Finansinė padėtis sunki. Savivaldybė taupo pinigus“, – sakė G.Bagočius.

Pasak vadovo, gerai išvalyti pakeles trukdo ir kelkraščiuose sustatyti automobiliai. Ši problema ypač aktuali nedidelėse gatvelėse, tokiose kaip Reikjaviko, Žardininkų, Bandužių.

„Tenka automobilius apvažiuoti, o šiukšlės lieka. Neįmanoma prie jų prieiti. Mašinos tokiose gatvelėse stovi dieną naktį. Yra ir tokių, kurios nepajudinamos mėnesius. Žinoma, reikia suprasti ir žmones. Jie neturi kur dėti mašinų“, – situaciją bandė pateisinti G.Bagočius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų