Pereiti į pagrindinį turinį

Milžiniškų sąskaitų dar nebus

2008-11-13 09:00
Milžiniškų sąskaitų dar nebus
Milžiniškų sąskaitų dar nebus / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Prieš Kalėdas miestiečiai gaus šventinę "dovanėlę" – pirmąsias dideles sąskaitas už patalpų šildymą. Šį mėnesį pašto dėžutėse sąskaitos dar nebaugins.

Skaičiuos nuo spalio 27-osios

Klaipėdiečiai su baime spėlioja, kokios sąskaitos už šildymą bus pateiktos šį mėnesį. Kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, šildymą butuose pradėjusiuose anksčiau, žmonės jau turi mokėti nemažas sumas.

Bendrovės "Klaipėdos energija" šilumos pardavimo ir rinkodaros departamento direktorius Virginijus Zutkis aiškino, jog sąskaitos jau išspausdintos lapkričio 10 dieną, išnešiotos bus artimiausiomis dienomis. Tačiau klaipėdiečių jos dar nepriblokš.
Bendrovės direktorius aiškino, jog šį mėnesį atskiros eilutės už patalpų šildymą nebus, nes ataskaita yra teikiama už laikotarpį nuo 27 mėnesio dienos. Tai reiškia, kad skaičiavimas prasidėjo nuo spalio 27 dienos, kai Klaipėdoje buvo pradėta šildyti.

Skaičiuoja ir bendrijos

"Va, kitą mėnesį sąskaitos bus su suma už šildymą, o šį gyventojai gaus sąskaitas tik už vandens pašildymą", – aiškino V.Zutkis.

Paprastai gyventojai gauna skirtingas sąskaitas. Vieniems "Klaipėdos energija" sąskaitas siunčia tiesiogiai, kitiems mokestį paskaičiuoja namų bendrijos.
Specialistas teigė, jog dabar yra suvartojama ne tiek daug energijos – tam įtaką daro šilti orai. Tačiau kiek teks mokėti brangiau už šildymą, kol kas negalėjo atsakyti, nes nėra suvesti duomenys.

Sumą lems skylės name

Vis dėlto V.Zutkis perspėjo, jog nereikėtų džiaugtis ir tikėtis labai mažų sąskaitų – pakilo kilovatvalandės kaina, be to, sąskaitos priklausys ir nuo namo bei jo šilumos trasų būklės.

"Naujos statybos namai yra šiltesni, ten mažesni šilumos nuostoliai. Gyvenantys nerenovuotuose senos statybos namuose mokės žymiai daugiau. Šilumos kaina visiems bus ta pati, tik sąskaitos netvarkinguose, "kiauruose" namuose gyvenantiems bus apie du tris kartus didesnės negu modernizuotų ir naujos statybos namų gyventojams", – aiškino direktorius.

Meteorologai Klaipėdoje artimiausią savaitę neprognozuoja staigaus atšalimo. Šią savaitę Klaipėdoje bus 8–10 laipsnių šilumos dieną ir 5–6 laipsniai naktį. Tik pirmadienį orai truputį atšals: dieną temperatūra nukris iki 5, naktį – iki 4 laipsnių šilumos.

Prognozuojama, kad visoje Lietuvoje vidutinė lapkričio oro temperatūra bus truputį didesnė už vidutinę daugiametę.

"Dovanėlė": kituose miestuose žmonės jau dabar gavo pirmąsias dideles sąskaitas už šiltus radiatorius, klaipėdiečiai tokių sulauks gruodį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų