Minijos g. ir Baltijos pr. sankryžoje – pokyčiai

Klaipėdos savivaldybė jau ėmėsi konkrečių veiksmų pradėti Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukciją, kuri, preliminariais skaičiavimais, kainuos per 20 mln. litų.

Savivaldybė jau parengė paraišką gauti ES finansavimą sankryžos rekonstrukcijai. Ją reikia pateikti iki spalio 1 dienos.

Paraiškos teikimui turi pritarti miesto politikai. Pirmieji tai nė kiek neabejodami pirmadienį padarė Strateginės plėtros komitetas.

Jų pasirinkimą lėmė tai, kad sankryžos rekonstrukcijai savivaldybė esą neišleis nė lito, turės prisidėti tik valdininkų darbu.

Numatoma, kad ES parama sieks 13 mln. 670 tūkst. litų, o Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pridės tiek, kiek reikės, bet ne daugiau nei 7 mln. 607 tūkst. litų.

„Savivaldybė yra tik statybų užsakovė, o su uosto direkcija pasirašysime jungtinės veiklos sutartį, kurioje ir numatyta, kad projekto koofinansavimo naštą ji ir prisiims“, - aiškino Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė.

Minijos ir Baltijos prospekto sankryža bus rekonstruojama, nes tai – būdas sujungti statomą Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalą su Baltijos prospektu.

Todėl I statybos etape, kurio finansavimui gauti ir bus teikiama paraiška, numatoma, jog trišalė Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryža taps keturšalė – nutiestas naujas kelias į terminalą.

Taip pat numatoma pastatyti dvi aptarnavimo gatves, įrengti požeminę pėsčiųjų perėją, šaligatvius, dviračių takus.

II šio projekto etape numatoma įrengti dviejų lygių Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryžą.

„Aišku, būtų gerai, jei tai būtų padaryta dabar, nes tokia optimistine ateitimi netikiu. Taip, kaip padarysime dabar, taip ir liks“, - pesimizmas liejosi iš Strateginės plėtros komiteto nario Arūno Barbšio.

Jį dar domino, ar statyboms tikrai bus gauta ES parama. „Pinigai jau pažadėti, liko tik procedūros“, - patikino E.Jurkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius Liekis

Saulius Liekis portretas
Laukiu projekto svarstymo su gyventojais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių