Minijos gatve – didesniu greičiu

Minijos gatvėje greičio mėgėjus tramdo ne tik greičio ribojimas iki 40 km/val., bet ir greičio matuoklis.

Šioje gatvėje baigiami diegti ir tarpusavyje derinami naujieji šviesoforai, jie netrukus pradės veikti vieningoje sistemoje, vadinamojoje žaliojoje bangoje.

Todėl nuspręsta tarp Sulupės ir Kalnupės gatvių sankirtų sugrąžinti čia buvusį maksimalų leistiną greitį iki 50 km/val.

Eismo saugumo komisijoje tokį siūlymą pateikė vicemeras Arūnas Barbšys.

Įmonės "Klaipėdos autobusų parkas" Apšvietimo ir eismo valdymo skyriaus vedėjas Mindaugas Vasiliauskas komisijos narius informavo, kad šiame Minijos gatvės ruože šviesoforai jau veikia koordinuotai.

"Nuo Baltijos prospekto sankryžos iki pat Smiltelės gatvės visi šviesoforai veikia koordinuotai. Gal tik reikės laikus pakoreguoti. Aš manau, kad čia gali būti 50 km/val. greitis", – tikino M.Vasiliauskas.

Minijos gatvėje žaliosios bangos principas galėtų jau veikti, tačiau, viename ruože sumažinus greitį dešimčia kilometrų, stringa eismo srautų judėjimas.

Vairuotojai dažniausiai greitį sumažina iki 30–35 km/val. O toliau, už Kalnupės gatvės, leidžiama važiuoti net 70 km/val. greičiu.

Todėl žalioji banga negali veikti likusioje Minijos gatvės dalyje.

Klaipėdos Kelių policijos tarnybos atstovas priminė, kad greičio matuoklio reikėjo dėl gyventojų nusiskundimų triukšmu.

"Didesnis triukšmas kyla, kai staiga stabdai, o po to didini greitį", – replikavo savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Policijos pareigūnai pripažino, kad dėl eismo saugumo jie priekaištų šiam ruožui neturi.

Komisijos nariai akcentavo, kad, patvirtinus Minijos gatvėje vienodą greitį, padidės eismo srautų pralaidumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onute

Onute portretas
Kad ir dabar vakare neimanoma pasiklausyti to mašinų garso! Laksto ir girti ir apsineše nuo markotiku jaunimelis. Jei padidins greitį, vel bus avarijų. Nes jaunuoliai tikrai yra ne nusiteikę ramei važinėti, o ypatingai Sulupės g. jaunuoliai. Jie jau dabar įkyreje daugumai gyventojų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių