Minijos gatvės turgelis bus modernesnis

Politikams nepavyko iš Minijos gatvės išguiti turgelio, kuriame šviežių maisto produktų ieško žvejybos uosto rajono gyventojai.

Pastarajame Teritorijų planavimo komiteto posėdyje galiausiai buvo pritarta turgelio teritorijos detaliajam planui. Jis parengtas todėl, kad bendrovė „Naujasis turgus“ siekia turgelį rekonstruoti.

Tačiau Teritorijų planavimo komiteto nariai net kelerius metus detaliajam planui nepritarė. Galiausiai juos įtikino gyventojų surinkti parašai. Už turgelio išsaugojimą ir jo rekonstrukciją pasisakė per 700 žmonių. 

„Pagrindinis argumentas, kodėl vis buvo atmetamas detalusis planas, buvo toks, kad esą rekonstravus turgelį jame atsiras daugiau prekeivių ir pirkėjų, todėl kaimynystėje gyvenantiems žmonėms teks kęsti triukšmą. Tačiau viskas yra atvirkščiai. Gyventojai nori to turgelio, nes jiems nereikia važiuoti į kitas turgavietes, todėl pavyksta sutaupyti kelis litus. Stengiamės dėl tų vargšų senukų“, - aiškino turgelį rekonstruosiančios bendrovės „Naujasis turgus“ direktorius Liudas Butautas. 

Rekonstrukcija turėtų prasidėti po kelių mėnesių. Numatoma rekonstruoti turgelio paviljoną, praplėsti buitines, pagalbines, sandėliavimo patalpas ir viešąjį tualetą. Turgavietės aikštėje numatoma įrengti dengtus prekystalius.

Ketinama išasfaltuoti turgavietės teritoriją, įrengti automobilių stovėjimo vietų, dengtą dviračių saugojimo aikštelę. Pačią teritoriją numatyta aptverti.

„Po rekonstrukcijos bus viskas taip, kaip normaliame turguje. Esame numatę investuoti apie 100 tūkst. litų“, - teigė L.Butautas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių