Minimalistiniame interjere – apgaulingas paprastumas

Klaipėdiečių tandemo – Ramūno Maniko ir Valdo Kontrimo – kurtas interjeras, konkurso "Tendencijos. Interjeras. Dizainas. Dekoravimas" privataus interjero kategorijoje įvertintas trečiąją vieta, tapo įsimintinu, netikėtos patirties suteikusiu darbu ir patiems dizaineriams. Kaip pripažįsta kūrėjai, jie turėjo retą prabangą įgyvendinti kone visus užsakovams pateiktus pasiūlymus.

Užsakovai nustebino drąsa

Anot klaipėdiečių, būsto uostamiesčio pašonėje veidas kurtas nesiekiant tiesiogiai atspindėti namų šeimininkų pomėgių ar gyvenimo būdo, čia svarbiausi – kiti prioritetai: interjeras labiau paremtas funkcionalumu, šiuolaikiška dizaino estetika bei praktiškais medžiagų sprendimais.
R.Manikas prisiminė, jog 250 kv. m statinį įsigiję sutuoktiniai pageidavo šiuolaikiškų sprendimų ir nesibaimino įdomesnių, drąsesnių idėjų.

"Šiame projekte turėjome labai didelę laisvę ir faktiškai visi mūsų pasiūlymai įtiko užsakovams. Ir tarp jų pačių pageidavimų buvo tokių, kurie nelabai būdingi Lietuvoje kuriamiems interjerams. Kad ir baltos akmens masės grindų plytelės visame pirmajame aukšte, kurios imituoja baltą marmurą. Ir ši galimybė padaryti kažką įdomiau nei įprasta mums labai patiko. Juk dėl klimato sąlygų, tradicijų, jaukumo labiau įprastos medinės grindys", – įvardijo pašnekovas.

Išgriovė laiptus

Dizaineris pripažino, kad dažnas, išvydęs jo ir kolegos kurtą interjerą, nustemba, neradę daugelio pageidaujamo jaukumo, kuris išreiškiamas per šiltus tonus ar faktūras.

"Tačiau ir neturėjome tokios užduoties, tikslo, interjerą pakreipėme kita linkme ir jo sprendimai buvo labiau inicijuoti mūsų nei užsakovų. Apskritai vadovaujamės principu, kad dizaineris nėra užsakovo užgaidų pildytojas, tokiu atveju veikiau gali padėti dekoratorius. Mano galva, dizaineris, kaip, beje, ir architektas, turėtų būti parodyti užsakovui galimus kelius, sprendimus, kurių jis galbūt nė neįsivaizduoja. Tam tikrais atvejais net ir pakeisti nuomonę. Todėl esame labai dėkingi, kad šiame projekte turėjome laisvę paeksperimentuoti. Jautėme besąlygišką pasitikėjimą, nors tokie sprendimai kainuoja ir finansiškai", – pripažino Ramūnas.

Vienas tokių technologiškai sudėtingų pasiūlymų – išgriauti laiptus ir juos suformuoti naujai. Konstrukcijai buvo pasirinkta elegantiška bangos forma, o įprastus turėklus atstojo sienelės.

Daiktai tampa labiau matomi

Taip pat pirmajame aukšte atskirai suskaidytas patalpas pasiūlyta sujungti į bendrą erdvę, ji tarsi sukasi ratu aplink konstrukciją, kurioje sumontuotas židinys.

"Viso pirmojo aukšto erdvę teko išvalyti nuo nereikalingų pertvarų, tik užsakovai pateikė vienintelį pageidavimą – suformuoti atskirą kabinetą, kadangi jis tarnauja kaip namų biuras, pagrindinė darbo vieta", – aiškino pašnekovas.

Kad į laiptų zoną patektų dienos šviesa, virtuvėje suprojektuota lubų nesiekianti pertvara, kurioje įmontuota buitinė technika.

"Šis interjeras – minimalistinis, norėjosi išgryninti vaizdą, todėl būste dominuoja balta spalva su rusvai pilkais, medžio spalviniais akcentais", – vardijo Ramūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klientas

klientas portretas
Neduok Dieve kam,kada nors reiketu susidurt su "alia" dizaineriu Valdu Kontrimu!!!!!!! Tai yra nestabilios psichikos žmogus,melagis,daug žada,bet nieko paskuj neprisimena :) Ji visur ištempia Ramūnas Manikas.Jei ne Ramūnas ,neturetu tas Kontrimas nei vieno kliento.O Kontrimo vieta turguj prie bulviu su babikem,vat ten galetum visa savo žemą kūltūrą parodyti.

klientas

klientas portretas
Neduok Dieve kam,kada nors reiketu susidurt su "alia" dizaineriu Valdu Kontrimu!!!!!!! Tai yra nestabilios psichikos žmogus,melagis,daug žada,bet nieko paskuj neprisimena :) Ji visur ištempia Ramūnas Manikas.Jei ne Ramūnas ,neturetu tas Kontrimas nei vieno kliento.O Kontrimo vieta turguj prie bulviu su babikem,vat ten galetum visa savo žemą kūltūrą parodyti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių