Ministrai važinėja po Klaipėdą

Šiandien Klaipėdoje vyko pirmasis per pastarąjį dešimtmetį išvažiuojamasis Vyriausybės posėdis, kuriame dalyvauja beveik visi Ministrų kabineto nariai.

Į uostamiestį neatvyko tik trys ministrai. Teisingumo ministerijos vadovas Remigijus Šimašius nuo 11 valandos, kai Klaipėdoje prasidėjo išvažiuojamasis Vyriausybės posėdis, Vilniuje priiminėja advokatų priesaikas, o po pietų dalyvaus Prezidento kanceliarijoje rengiamame Malonės komisijos posėdyje.

Klaipėdoje vykstančiame posėdyje taip pat nepasirodė užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas. Jis yra išvykęs į Liuksemburgą, kur vakar ir šiandien dalyvauja Europos Sąjungos Bendrųjų ir išorinių santykių tarybos posėdyje.

Vyriausybės pasitarimą Klaipėdoje į užsienį iškeitė ir Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Jis dalyvauja Juodkalnijoje Pasaulio banko surengtoje konferencijoje aukštojo mokslo finansavimo klausimais.

Išvažiuojamasis Vyriausybės posėdis „K“ centro konferencijų salėje prasidėjo priešpiet. Pagrindinėje darbotvarkėje yra devyni klausimai, susiję su uostamiesčiu. Svarbiausi jų - Klaipėdos dramos teatro rekonstrukcija, pagalba Klaipėdos muzikiniams teatrui, trukdžių įgyvendinant Lietuvos jūrų muziejaus investicinius projektus sprendimas. Posėdyje taip pat bus sprendžiami ir kiti Klaipėdos regionui aktualūs klausimai, tarp kurių - „laivų kapinių“ išvalymo finansavimas, ansamblio „Žuvėdra“ šokių salės renovacija, Klaipėdos apskrities viršininko administracijos pagrindinio pastato perdavimas uostamiesčio savivaldybei.

Mero Rimanto Taraškevičiaus ir Valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus prašymų į darbotvarkę įtrauktas dar vienas klausimas - dėl skulptūros visiems jūroje žuvusiems jūreiviams atminti pastatymo.

Po pietų Vyriausybės nariai vyks į Kruizinių laivų terminalą, Tarptautinę jūrų perkėlą, Klaipėdos jūrininkų ir Klaipėdos universitetinę ligonines, Klaipėdos dramos teatro laikinąsias administracijos patalpas.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių