Miške – be pinigų ir daiktų

Klaipėdos priemiestinio autobuso vairuotojas užtrenkė duris prieš silpnaregę, pagyvenusią keleivę, kuri tik spėjo į vidų įkelti savo rankinę. Moteriai pagelbėti puolusi kita keleivė taip pat liko gatvėje. Vairuotojas nuvažiavo su abiejų moterų daiktais, palikęs jas užmiestyje.

Užtrenkė duris prieš nosį

Trečiadienį vakare paskutiniu autobusu 77 metų vos matanti klaipėdietė Irena Jasiulytė norėjo grįžti namo iš Šernų sodų. Kadangi moteris turi regėjimo negalią, nuolat vežiojasi rankinę su ratukais, kuri dažnai jai atstoja baltąją lazdelę.

Šernuose iki autobuso ją palydėjo artimas žmogus. Pensininkė įkėlė rankinę į vidų, tačiau pati nespėjo įlipti. Durys užsidarė jai prieš pat veidą, ir autobusas nuvažiavo.

I.Jasiulytė pasakojo mojavusi, kaip sugebėjo, gestikuliavusi, kad atkreiptų į save tolstančio autobuso vairuotojo dėmesį.

Viduje buvę keleiviai šaukė vairuotojui, kad šis paliko moterį, kurios rankinė yra autobuse, prašė sustoti, tačiau vairuotojas nereagavo.

Apsukęs ratą autobusas stabtelėjo stotelėje, netoli nuo tos vietos, kurioje liko neįgali moteris. Tada viena keleivė priėjo prie vairuotojo ir pasakė, kad jis paliko keleivę bei paprašė palaukti.

Ji išlipo iš autobuso ir pamatė atskubančią I.Jasiulytę.

Šernuose liko ir gelbėtoja

"Jei būčiau jauna, gal būčiau greitai pribėgusi, bet man daug metų, mano skubėjimas nėra toks greitas. Kiek galėjau, bėgau, pailsusi ėjau ir vėl bėgau. Ten – netrumpas atstumas. Mačiau, kad moteris moja, supratau, kad manęs laukia, – pasakojo I.Jasiulytė. – Tik staiga, žiūriu, autobusas nuvažiuoja. Likome dviese. Abi – be jokių daiktų, be pinigų ir net be namų raktų.

Bandėme stabdyti lengvuosius automobilius, tačiau daugelis iš sodų važiuoja apsikrovę daiktais. Pro mus važiavo pilnos mašinos. Sustojo tik šiukšliavežė, bet juk tokia mašina autobuso nesivys."

Po kiek laiko prie moterų sustojo sutuoktinių pora. Jie pasiūlė bėdos ištiktoms moterims pinigų, kad galėtų grįžti į Klaipėdą mikroautobusu.

Tačiau be savo daiktų ir namų raktų kelionė į Klaipėdą joms neturėjo prasmės. Bendros bėdos ištiktosios paprašė jas pavežti iki paskutinės 34-ojo maršruto stotelės Rumpiškės gatvėje.

Joje moterys atsidūrė anksčiau už autobusą. Pensininkė atsistojo gatvėje tiesiai prieš jį, manydama, kad ant žmogaus vairuotojas nevažiuos.

Abi moterys ėmė gėdinti vairuotoją. Klausinėjo, kodėl jis taip pasielgė. Tačiau jokio paaiškinimo neišgirdo. Vyras tik atsiprašinėjo.

Atsiprašinėjo brukdamas medų

Moteris pasakojo negalėjusi visą naktį užmigti, taip labai ją paveikė patirta skriauda ir stresas.

Vakar šeštą ryto ji nuėjo į stotelę, kurioje dažną dieną laukia 34-ojo maršruto autobuso. Ir šį kartą prie vairo sėdėjo tas pats vairuotojas, kuris išvakarėse moterims iškrėtė kiaulystę.

"Jis man kišo puslitrinį stiklainį medaus ir atsiprašinėjo. Net jei stiklainis būtų buvęs pilnas aukso, nebūčiau paėmusi. Pirmiausia reikia būti žmogumi. Bariau jį, norėjau, kad suprastų – jei tie žmonės nebūtų pavėžėję, mes būtume nakčiai likusios Šernuose. Juk neturėjome nė cento, – piktinosi neįgali pensininkė. – Aš suprantu, jam tai buvo paskutinis reisas, skubėjo. Matyt, turėjo taip atsitikti, kad suvokčiau, jog yra blogų žmonių, bet yra ir labai gerų. Nebūčiau net įtarusi, kad gali atsirasti visai nepažįstama moteris, kuri dėl manęs pati į bėdą pakliuvo. Ir ta pora, kuri mus pavežė, be galo nuoširdūs ir jautrūs žmonės, vežė iki pat miesto centro, o aš nespėjau jų nė pavardės sužinoti."

Nesitikėjo tokios kiaulystės

Bendrovės "Sodų autobusai", kuriai priklauso 34-ojo maršruto autobusas, vadovas Leonas Šiaulys teigė, kad vairuotojas jam neprasitarė apie šį incidentą.

L.Šiaulys aiškino, jog šiuo maršrutu pasikeisdami važinėja du labai patyrę vairuotojai, kurie nieko panašaus anksčiau nebuvo iškrėtę.

Vadovas tikino išsiaiškinsiąs situaciją ir būtinai atlyginsiąs keleivėms patirtą žalą.

Pats autobuso vairuotojas Kuzma Mironovas tikino, kad nepatogumų moterims pridarė netyčia.

"Tokia diena buvo – karšta, žmonių daug", – bandė teisintis 62-ejų vairuotojas.

Jis pasakojo 25 metus dirbęs Autobusų parke ir niekada nieko panašaus jam nebuvo nutikę.

Panašiai apie jį kalbėjo ir darbdavys. L.Šiaulys prisiminė pažinojęs K.Mironovą dar tada, kai abu dirbo Autobusų parke.

"Nesitikėjau iš jo tokių dalykų. Neįsivaizduoju, kaip jis galėjo taip pasielgti. Juo labiau kad važiuoja ne vienas, juk ir konduktorė yra", – stebėjosi L.Šiaulys.

Pasidavė keleivių reikalavimui

K.Mironovas tikino matęs per galinio vaizdo veidrodį, kad moteris į autobusą įkėlė rankinę, bet pamanė, jog ji tik kažką palydėjo, nes buvo atsitraukusi nuo autobuso.

Vairuotojas aiškino, kad moteris nusisuko ir ėjo tolyn nuo autobuso, todėl jis ir nuvažiavęs. Jis tikino nesupratęs, kad paliko moterį.

"Keleiviai visada garsiai kalba, ką aš žinau, ką sako. Prie manęs niekas nebuvo priėjęs. Gal kas ką ir sakė, bet stotelėje autobuso galas buvo užsisukęs, gal todėl negirdėjau. Tik trečioje stotelėje priėjo keleivė ir pasakė, kad kažką palikome. Ji išlipo. Mačiau, kad su kažkuo kalba telefonu. Buvau išjungęs variklį. Laukiau gal penkias minutes. Paskui keleiviai pradėjo piktintis, reikalavo važiuoti, sakė, kad moteris parvažiuos mikriuku. Žinote, karšta, visi neturi kantrybės. Kvailas buvau, kad paklausiau jų, reikėjo palaukti. Tiesiog sutrikau. Patikėkite, man tai bus didžiulė pamoka. Daugiau nieko panašaus nepasikartos", – tikino vairuotojas.

Jis pasakojo esąs bitininkas ir norėjęs bent padovanodamas medaus išpirkti savo kaltę, tačiau moteris jo nepaėmė.

Neteks kelių šimtų litų

L.Šiaulys patikino, kad vairuotojo elgesį įvertins ir jį nubaus. Veikiausiai prasikaltęs darbuotojas neteks nuo 300 iki 400 litų.

"Situacija labai negraži. Bet bausme žmogui skriaudos neatitaisysime. Bandysime su keleive susisiekti ir atsiprašyti už nepatogumus", – tvirtino bendrovės "Sodų autobusai" vadovas.

Klaipėdos miesto savivaldybės Transporto tarnybos vedėjas Rimantas Mockus tikino, kad šis įvykis neliks be tarnybos dėmesio. Ketinama aiškintis su bendrovės vadovu.

"Akivaizdu, kad tai labai nemalonus atvejis. Belieka tik atsiprašyti keleivės. Patirtis rodo, kad integruojant priemiestinius autobusus į vieningą sistemą keičiasi vairuotojų darbo kultūra. Pradžia buvo sunki. Netrukus ir priemiestiniais autobusais važiuojantys keleiviai naudosis elektroniniais bilietais. Tada bus lengviau kontroliuoti vairuotojus, žinoti, kur yra autobusas. Taip bus galima stebėti, ar laikomasi darbo grafiko. Jeigu pamatysime, kad vyksta tokie "lakstymai", kokie atsitiko trečiadienį, dispečerinė galės iškart reaguoti", – aiškino savivaldybės darbuotojas.

R.Mockus teigė, kad žiemą panašių nusiskundimų būna daugiau nei vasarą. Tačiau kasmet keleiviai vis labiau patenkinti važinėdami viešuoju transportu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

''''''''''''''''''

'''''''''''''''''' portretas
Ar tokio amžiaus vairuotojams galima patikėti žmonių gyvybes, vargu, geriau biteles prižiūrėti

Kažkoks

Kažkoks portretas
keistas tas mūsų miesto autotransportas...Gal sakau neniškis su jefrose kaip ir kiti pusiau banditai-verslininkai atima pusę vairuotojų algos, nors rodo pilną?Dėl ko daugiau būtų tokie sužvėrėję vadylos?

************

************ portretas
Ketvirtadienį 08.01 tas pats Kuzma 10 val. maršrutu į Šernus irgi lėkė lyg akis išdegęs,net Šernų stotelėje nesustojo kol žmonės neliepė.P.S.Jis tikrai grubiai vairuoja. Kitas vairuotojas vairuoja atsargiau, paslaugiau,supranta, kad veža garbaus amžiaus žmones.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių