Mitingas – atrakcija užsieniečiams

Vyriausybės vadovą Andrių Kubilių, ministrus Ingridą Šimonytę ir Donatą Jankauską vakar klaipėdiečiai paskelbė mieste nepageidaujamais asmenimis.

Atgimimo aikštėje vakar skambėjo plaktukų pokšėjimas – kaldami vinis į simbolinį kubilą miestiečiai reiškė nepasitenkinimą dabartine valdžia.

Į surengtą protesto akciją-mitingą "Klaipėdieti, įkalk vinį į kubilą!" susirinko keliasdešimt žmonių.

Vinis į kubilą kalė Vyriausybe nepatenkinti ir jaunuoliai, ir pensininkai. Kai kurie iš jų vos nesusižalojo pirštų, nes plaktuku nepataikė į vinį.

Per keliolika minučių į kubilą buvo įkalta keliasdešimt vinių. Viena jų buvo stebėtinai ilga. Ją atsinešė ir kūju įkalė su medikais dėl savo vaiko mirties bylinėjęsis Antanas Rumša.

Protesto akciją stebėjo nemažai pro šalį ėjusių užsieniečių, kuriems šis mitingas tapo atrakcija, tad jie išsitraukė vaizdo kameras ir ėmė filmuoti. Keli iš jų patys priėjo prie kubilo įkalti vinių, nors nesuprato, kodėl taip reikia daryti.

Į mitingą susirinkę žmonės audringai pritarė paskelbtai rezoliucijai. Ja reikalaujama, kad per 48 val. po šios akcijos atsistatydintų Vyriausybės vadovas A.Kubilius, finansų ministrė I.Šimonytė bei socialinės apsaugos ir darbo ministras D.Jankauskas.

Jų atsistatydinimo reikalaujama, nes esą jie kalti, kad skursta Lietuvos žmonės, nenori girdėti ir spręsti piliečių problemų, bedarbiais pavertė daug klaipėdiečių, dėl jų emigravo nemažai žmonių, jie esą kenkia ir nemyli Lietuvos.

Rezoliucija mitingo dalyviai paskelbė, kad šie trys politikai ir jiems pritarianti Seimo valdančioji dauguma yra nepageidaujami Klaipėdoje ir visoje Lietuvos teritorijoje.

Mitinguotojai garsiai, bet ne asmeniškai, pakvietė Lietuvos Prezidentę Dalią Grybauskaitę paleisti ministrų kabinetą ir formuoti naują Vyriausybę, jei neatsistatydins A.Kubilius, I.Šimonytė ir D.Jankauskas.

Tokios protesto akcijos vakar vienu metu vyko aštuoniuose šalies miestuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių