Pereiti į pagrindinį turinį

Mobiliajame Klaipėdos punkte – tiriamųjų apgultis

2020-03-20 11:30
DMN inf.

Uostamiestyje pradėjo veikti mobilus patikros dėl koronaviruso punktas. Dar prieš medikams pradedant darbą buvo aišku, kad tiriamųjų netrūks – buvo užimti visi tyrimams numatyti laikai. Iš viso planuojama ištirti apie keturias dešimtis virusu įtariamai užsikrėtusiųjų.

Poreikis: jau pirmąją mobiliojo tyrimų punkto darbo dieną netrūko tiriamų, koronavirusu įtariamai užsikrėtusių žmonių.

Tiriamųjų gausa

Punkto darbą Klaipėda pradėti buvo pasirengusi jau seniau, tačiau Sveikatos apsaugos ministerija tyrimus pradėti leido tik nuo penktadienio vidurdienio.

Dar prieš imantis darbo buvo aišku, kad tokio punkto poreikis uostamiestyje tikrai didelis.

Punkto darbą koordinuojanti įstaigos „Klaipėdos miesto poliklinika“ vadovė Loreta Venckienė prieš pat medikams imantis darbo informavo, kad užimti visi tyrimams iš anksto numatyti laikai. Planuojama ištirti apie 40 žmonių, turinčių karštosios viruso linijos 1808 specialistų patvirtinimą, jog yra reali tikimybė, kad žmogus serga koronavirusu.

Būtina turėti siuntimą

Mobilus patikros punktas veikia prie „Švyturio“ arenos, Dubysos g. 10, nuo 8 val ryto iki 20 val. vakaro.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė portalo žurnalistus informavo, kad darbui mobilioje tyrimų stotelėje yra sudarytos trys medikų komandos. Punktas yra aprūpintas reikiamomis priemonėmis, o komandų nariai išklausė išsamius mokymus Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pabrėžiama, kad į tyrimų paėmimo punktą galima atvykti tik gavus siuntimą iš karštosios koronaviruso linijos 1808 specialistų. Tai reiškia, kad į punktą atvyks tik tie žmonės, kuriems yra reali užsikrėtimo tikimybė.

Negalima lipti iš automobilio

Atvykę asmenys atlikti pavojingo viruso testą privalo neišlipdami iš automobilio. Žmonės turi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, veikiantį mobiliojo ryšio telefoną, baltą A4 formato popieriaus lapą, rašiklį.

„Žmogui atvykus prie jo prieis punkto darbuotojas. Tuomet tiriamasis, nepraverdamas langų, mašinos viduje, ant balto popieriaus lapo turi užrašyti savo telefono numerį ir tą lapą padėti gerai matomoje vietoje. Tuomet punkto darbuotojas paskambins žmogui nurodytu numeriu ir duos kitas instrukcijas. Labai svarbu, kad atvykę žmonės neliptų iš automobilio, langą galima praverti tik tuo momentu kai bus privažiuota į tepinėlio paėmimo vietą“, – procedūros eigą nupasakojo R.Perminienė.

Kitas svarbus aspektas – tyrimą atlikęs žmogus privalo nedelsdamas vykti namo ar į vietą, kur yra izoliavęsis ir ten laukti tyrimo rezultato, jokiu būdu nestoti niekur pakeliui, nekontaktuoti su kitais žmonėmis ir nesudaryti sąlygų virusui plisti.

Apimtys didesnės nei buvo tikėtasi

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad turimų reagentų turėtų pakakti porai punkto darbo dienų, tačiau tikimasi, kad bus rastas papildymas.

„Turbūt ne viskam valstybė yra pasiruošusi ir ne visiškai tiksliai yra įvertinti srautai ir apimtys, kurios yra didesnės nei buvo tikėtasi“, – apibendrino V.Grubliauskas.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Punktui apie 100 reagentų parūpino miestas. Anot mero, dar savaitės pradžioje buvo kalbama apie vos 15-20 punktų skirtų reagentų.

„Miestas ieško būdų ir dažniausiai juos suranda. Būtų gerai, kad lygiai taip pat ieškotų ir surastų tie, kurie ne visada suranda“, – pastebėjo Klaipėdos meras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų