Mobilus patikros punktas Klaipėdoje: patvirtinti viruso atvejai ir žmogaus paieška

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje tvirtinami nauji koronaviruso atvejai. Tiriant pirmąją mobilaus patikros dėl koronaviruso punkto darbo dieną iš viso paimta beveik pusšimčio žmonių mėginiai. Nė nespėjus jų visų ištirti, jau pranešama apie patvirtintus keturis naujus atvejus. Neslepiama, kad dėl menkų šiems tyrimams reikalingų reagentų atsargų, savaitgalio dienomis bus ištiriama tik po 20 asmenų.

Patvirtinti nauji atvejai

 

Mobilus koronaviruso patikros punktas Klaipėdoje prie „Švyturio“ arenos veikia nuo penktadienio vidurdienio.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos miesto poliklinika“ vadovė Loreta Venckienė teigė, kad per pirmąją punkto darbo dieną iš viso buvo paimti 46 įtariamai virusu užsikrėtusių žmonių mėginiai. Dar nė nespėjus ištirti visų paimtų mėginių tapo aišku, kad oficialiai patvirtintų viruso atvejų skaičius augs – nustatyti keturi nauji koronaviruso atvejai. Teigiama, kad visi jie – įvežtiniai.

„Visų šių žmonių būklė yra gana gera. Su jais susisiekta“, – teigė L.Venckienė.

Tikėtina, kad nauji patvirtinti pacientai gydysis namuose, konsultuojant medikams.

Nepasirodė tyrimui

Šeštadienį mobilaus patikros punkto medikams darbo taip pat nestigo. Per maždaug keturias darbo valandas paimta 20 galimai sergančių žmonių mėginių.

Nors į punktą atvyksta sąmoningi ir geranoriškai nusiteikę žmonės, kurie laikosi jiems duodamų instrukcijų, tačiau šeštadienį būta ir klausimų sukėlusio įvykio – vienas iš karštosios koronaviruso linijos siuntimą pasitikrinti turėjusių asmenų, jam skirtu laiku mobiliajame punkte nepasirodė.

Nors punkto atstovai bandė susisiekti su žmogumi, paieškos vaisių nedavė.

Kasdien tik po 20 mėginių

Tiesa, minėti 20 patikrintų asmenų – baigtinis šeštadienio mobilaus punkto „klientų“ skaičius. Dėl turimų tyrimų reagentų skaičiaus, mobiliuose patikros taškuose šiomis dienomis bus leidžiama patikrinti tik po 20 įtariamai sergančiųjų.

Paėmus nustatyto žmonių skaičiaus mėginius, medikai mobiliame patikros punkte nedirbs

Susiklosčiusią situaciją šeštadienį priešpiet savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje apibendrino ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Uostamiesčio meras dėstė, kad esą Sveikatos apsaugos ministerijoje būta planų turimus 20 mėginių ištęsti per visą punkto darbo laiką. Toks sprendimas, anot V.Grubliausko, tik imituotų punkto darbą.

Vis dėlto, prieš pat vidurdienį sostinėje buvo priimtas kitas sprendimas ir medikams leista dirbti tol, kol užteks mėginiams reikalingų reagentų.

„Džiugu, kad racionalus mąstymas nugalėjo, dėkui SAM atstovei Ilonai Šakienei, kuriai teko nelengva misija būti "tarp kūjo ir priekalo", bet svarbiausia, kad saugosime medikus, nes kova dar laukia nuožmi ir ilga“, – rašė V.Grubliauskas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigrantas

Emigrantas portretas
Nesuprantu kam tas melas is seimo mes pasiruose ir taip toliau jus nieko neturit nes visi tik voget prie lovio prieje pohui jum ant tu zmoniu ant daktaru net neturit reserve pinigu daktaram kaukem ir pirstinem 20 testu per diena karantinuoja zmones testu nedarydami jus tik vaidinat kazkoki sudina seriala isgelbekim tauta !!!

jaronimas

jaronimas portretas
is kur zinai jonuk kad tiek zmoniu prie juros besibastanciu tikriausiai ir pats ten basteisi

Nesakysiu

Nesakysiu portretas
Valdzia kaltins,ne save
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių