Mokestis už kiemų valymą – jau šiemet

Klaipėdiečiams - nemaloni žinia. Jau šiais metais jiems gali būti sugrąžintas mokestis už kiemų valymą.

Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė teigė, kad Vyriausybė jau yra parengusi nutarimą, kurį priėmus savivaldybių administracijų direktoriai savo įsakymais daugiabučiams namams galės priskirti teritorijas, už kurių valymą mokės patys gyventojai.

„Žinome, kad toks nutarimas yra parengtas, tačiau kada jis bus patvirtintas nedrįsčiau prognozuoti“, - teigė J.Simonavičiūtė.

Klaipėdiečiams už kiemų valymą nebereikia mokėti nuo 2007 metų pradžios, nes buvo išaiškinta, kad tokie mokesčiai rinkti neteisėtai, nes prie daugiabučių namų nėra priskirtų teritorijų. Mokestį galima rinkti tik tuomet, kai namas turi jam priklausantį kiemą, reglamentuotą detaliuoju planu.  

J.Simonavičiūtės teigimu, uostamiestyje prie maždaug trečdalio daugiabučių namų detaliaisiais planais yra priskirtos teritorijos. Tačiau iš tokiuose namuose gyvenančių žmonių mokestis už kiemų valymą vis tiek nerenkamas.

„Mes turime prisiimti atsakomybę, kad detalieji planai nėra parengti ir visiems daugiabučiams namas nėra priskirtos teritorijos. Kodėl turi mokėti tie, kurie ne savo valia detaliaisiais planais gavo kiemus?“ - aiškino uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius.

Jis tikino, kad šiųmečiame biudžete yra numatyta apie 800 tūkst. litų rengti gyvenamųjų kvartalų detaliuosius planus. Todėl tikėtina, kad Vyriausybei nepriėmus nutarimo dėl paprastesnio teritorijų priskyrimo daugiabučiams namams, jos šiek tiek vėliau bus priskirtos detaliaisiais planais ir mokestis už kiemų valymą vis vien bus sugrąžintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių