Mokestis už šiukšles - iki 2020 m.

Sąskaitos prieš dvejus metus negavęs, o dabar pranešimo apie skolą už atliekų tvarkymą sulaukęs klaipėdietis ėmė svaidytis grasinimais kreiptis į teismą.

„Kuo aš esu kaltas? Mokesčius moku kiekvieną mėnesį, o 2008 metais negavau jokių sąskaitų už šiukšlių išvežimą. Kodėl dabar norima iš manęs padaryti skolininką?“ – piktinosi klaipėdietis Andrius Jakumaitis.

Jis gyvena iš savivaldybės gautame socialiniame būste. Jame įsikūrė 2008 metų sausį. Nuo to laiko jis gauna sąskaitas ir už šildymą, ir už vandenį, ir už komunalines paslaugas, tačiau pranešimų sumokėti už atliekų tvarkymą sulaukė tik nuo 2009 metų pradžios, nors rinkliava įvesta nuo 2008-ųjų liepos 1 dienos.

„Ir šiemet lyg perkūnas iš giedro dangaus, sužinau, kad esu skolingas. Patys klaidą padarė, o dabar mane šantažuoja“, - nepasitenkinimo neslėpė klaipėdietis.

Jis yra socialiai remtinas asmuo, nes yra našlaitis ir neįgalus. Pagal gaunamas pajamas jam priklauso kompensacijos. Paties A.Jakumaičio žodžiais, Socialinės paramos skyrius, kuriam kas mėnesį pateikia sumokėtas sąskaitas už komunalinius patarnavimus, grąžina pusę sumos.

„Kadangi neparodžiau, jog už šiukšles sumokėjau 2008 metais, man pusė mokesčių nebus grąžinta. Aš neva skolingas 59 litus, o man tai dideli pinigai. Manau, kad eisiu iki teismo, nes jaučiuosi teismus. Jei nesiunčia sąskaitų, tai negali reikalauti ir pinigų“, - įsitikinęs A.Jakumaitis.

Vietinę rinkliavą už atliekų surinkimą ir tvarkymą administruojančios bendrovės „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras“ Vietinės rinkliavos administravimo skyriaus viršininkas Šarūnas Jonas Tamulis teigė, jog nėra nieko keisto, kad žmogus tik šiemet gavo pranešimą sumokėti už atliekų tvarkymą 2008 metais.

„Matyt, per vėlai buvo įregistruota socialinio būsto nuomos sutartis. Tačiau prievolė mokėti atsirado nuo rinkliavos įvedimo dienos ir ši pareiga niekur nedingsta, juk piliečio atliekos buvo išvežtos ir sutvarkytos“, - aiškino Š.J.Tamulis.

Jis įsitikinęs, jog visi sąžiningi mokesčių mokėtojai turi jausti pareigą pranešti, jei negauna sąskaitų.

„Šiam piliečiui mes net neskaičiuojame delspinigių už skolą“, - teigė Š.J.Tamulis.

Klaipėdietis A.Jakumaitis taip stebėjosi, jog pranešime apie 2008 metų skolą yra įrašyta, kad 59 litų mokestį galima sumokėti iki 2020 metų liepos 1 dienos.

„Šiuos pranešimus rašo žmonės, kurie kartais klysta. Matyt, tekstą renkant kompiuteriu buvo paspaustas ne tas skaičius. Oficialiai tokio termino sumokėti mokestį tikrai nėra“, - patikino Š.J.Tamulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių