Mokiniams – parlamentaro paskaitos apie žalingus įpročius

Parlamentaras Linas Karalius Klaipėdos priklausomybės ligų centre susitikęs su čia dirbančiu kolektyvu, parlamentaras daugiausiai laiko praleido bendraudamas su šio centro pacientais - narkomanais, alkoholikais, besigydančiais nuo priklausomybės. Tarp šių pacientų yra ir keli nepilnamečiai.

"Viena silpniausių priklausomybės nuo narkotikų ir alkoholio proceso grandžių - integracija į visuomenę. Reabilitacijos centruose savo priklausomybę išsigydę jaunuoliai neturi kur eiti, jų niekas nepriima į darbą, todėl nėra už ką gyventi, pirkti maistą, gyventi pilnavertišką gyvenimą. Tuomet belieka vienintelė išeitis - grįžti prie senų draugų ir įpročių", - įsitikinęs L.Karalius.

Susipažinęs su šio centro veikla, Seimo narys išklausė besigydančių žmonių problemas, iš darbuotojų lūpų sužinojo apie taisytinus sistemos trūkumus. Pasak priklausomybės ligų centro vadovo Saulius Kazakevičius viena didžiausių problemų - specialistų trūkumas. Jeigu psichiatrijos psichologai gauna tris kartus didesnes algas nei psichologai, o dirbantys su priklausomybę turinčiais žmonėmis, tai kokiu būdu išlaikyti gerą šios srities specialistą?

Uostamiestyje Linas Karalius užsiima ir pirminės prevencijos veikla bei lankosi Klaipėdos miesto bendrojo lavinimo mokyklose, kur šių įstaigų aktų salėse susitinka su 12-18 metų moksleiviais. Jiems Seimo narys skaito paskaitą apie priklausomybės nuo žalingų įpročių atsiradimą, galimybes jos išvengti. Taip pat apie tai, kokios pasekmės jaunų žmonių laukia šiems paslydus.


Šiame straipsnyje: Linas Karalius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių