Mokslo ir žinių dieną Klaipėda švęs rugsėjo 2-ąją

Šiemet Rugsėjo 1-oji vėl sutampa su poilsio diena, todėl Švietimo, mokslo ir sporto ministerija mokyklų bendruomenėms leido pačioms nuspręsti, Mokslo ir žinių dieną minėti sekmadienį ar pirmadienį.

Mokslo ir žinių dienai sutapus su poilsio diena, ugdymo proceso pradžia mokyklos sprendimu gali būti nukeliama į artimiausią darbo dieną.

Taigi, mokyklos šiemet galės pasirinkti – mokslo metų pradžios šventė vyks pirmadienį, rugsėjo 2-ąją ar sekmadienį, rugsėjo 1-ąją.

Galimybė apsispręsti mokyklai numatyta Bendruosiuose ugdymo planuose.

Kaip teigė Klaipėdos miesto savivaldybės viešųjų ryšių specialistas Vitalijus Čiapas, oficialiai mokslo metų pradžios šventė uostamiestyje bus minima rugsėjo 2-ąją, pirmadienį.

Esą kol kas nė viena švietimo įstaigų nepareiškė noro tai daryti poilsio dieną.

Šurmulys mieste pasidės pirmadienį 9 val. Lietuvininkų aikštėje, kur vyks tradicinė pirmoji pamoka.

10 val. numatoma naujų mokslo metų pradžios šventė miesto mokyklose, o vakare, 18 val., organizuojamas koncertas-diskoteka su grupėmis BA ir Flash Voyage "Švyturio" arenoje (įėjimo mokestis – 1,5 euro).

Pernai mokslo metų atidarymo šventė taip pat buvo nukelta į pirmadienį.

Kaip skelbia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, ugdymo procesą pradėjus šeštadienį ar sekmadienį, mokytojams taikomas apmokėjimas kaip poilsio dieną.

Darbo kodeksas nustato, kad už darbą poilsio dieną, kuri nenustatyta pagal darbo (pamainos) grafiką, darbuotojams mokama ne mažiau kaip dvigubai.

Šiemet į daugiau nei tūkstantį Lietuvos mokyklų susirinks apie 320 tūkst. mokinių, tarp jų – apie 29 tūkst. pirmokų ir 22 tūkst. abiturientų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mama

mama portretas
o kodėl tą dieną reikia perkelti į pirmadienį juk dauguma tėvų nedirba ir su vaikais nueitų į mokyklą paskui kur nors turiningai praleistų juk būtų tikra šventė ir nereikėtų iš darbo išleisti pusdieniui dirbančiųjų o yra tokių darbų kad negali išleisti juk prie staklių turi kažkas stovėti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių