Mokyklos gatvėje – mistinė įduba

Vairuotojams užkliuvo Mokyklos gatvėje per visą važiuojamąją kelio dalį susiformavusi įduba. Ratuoti klaipėdiečiai stebisi, kodėl niekas nesiaiškina, kodėl ši susidarė. Nuogąstaujama, kad jei nebus imtasi veiksmų, gatvė gali įgriūti.

Pastatė ženklą

Neįprasta įduba Mokyklos gatvėje, prie pirmojo šviesoforo, nusileidus nuo tilto, važiuojant iš miesto centro į pietus, susiformavo vasaros pradžioje.

Ji driekiasi per visą važiuojamąją kelio dalį. Pasak vairuotojų, nelygumas labiau jaučiamas pirmojoje eismo juostoje. Antrojoje įduba – mažesnė.

"Važiuojant automobiliu per tą vietą, neįmanoma nepajausti ir nepastebėti nelygumo", – tikino vienas vyras.

Vairuotojas stebėjosi, kodėl niekas nesiima veiksmų, kad išsiaiškintų, kodėl susidarė įduba.

"Pastatė ženklą, informuojantį, kad danga nelygi, ir viskas. Daugiau nieko nedaro, o įduba pavojingai gilėja. Keista, kad nesiimama jokių veiksmų", – stebėjosi gyventojas.

Trasų pažeidimų nerado

Klaipėdietis atkreipė dėmesį, kad toje vietoje driekiasi šilumos tinklai. Vyras spėjo, kad įgriuva gali būti susijusi su jais.

"Juk įduba per visą kelio plotį ne šiaip sau susiformavo. Jei nieko nebus imtasi, bijau, kad galime sulaukti dienos, kai gatvė įgrius, o kažkas važiuos ir įkris", – nuogąstavo klaipėdietis.

Anot vyro, anksčiau šilumos trasos būdavo tiesiamos loviuose, o šie per laiką susidėvi.

"Jei lovys lūžtų, atsirastų ertmė. Viskas įkristų", – teigė vairuotojas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Alma Montvilienė tikino, kad ši įduba susiformavo seniai.

"Mes iš pradžių taip pat galvojome, kad tai susiję su šilumos tinklais, nes driekiasi trasa. Nuvažiavome į vietą su šilumininkais, jie atkasė prie žolės, bentranšėju būdu patikrino tą vietą. Jokių pažeidimų tame taške, kur yra linkis, nenustatyta. Lovys nepajudintas, gruntas taip pat", – pasakojo vyriausioji specialistė.

Priežastys nėra aiškios

A.Montvilienė atkreipė dėmesį, kad šioje vietoje nebuvo atlikta ir jokių darbų, kurių pasekmė – minėtas trukdis gatvėje.

"Net neįsivaizduojame, kodėl susidarė tas linkis. Gal įtakos turėjo gamta. Kai tik oro sąlygos leis, kelininkai sutvarkys tą vietą", – tikino vyriausioji specialistė.

Pasak A.Montvilienės, pranešimų apie įdubas, įgriuvas, atsivėrusias ertmes sulaukiama iš gyventojų, problemas pastebi ir patys savivaldybės darbuotojai. Į kiekvieną yra reaguojama.

Įdubos miesto gatvėse susidaro ir dėl nesandarių tinklų, oro sąlygų.

"Kai visą rudenį lijo, nieko keista, kad susiformavo įdubos, įgriuvos. Gruntas išplaunamas ir danga įsmunka. Šaltis tam taip taip pat turi įtakos", – teigė vyriausioji specialistė.


Šiame straipsnyje: Mokyklos gatvėįduba

NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Ir dar, tie "specialistų" kliedesiai apie šaltį, išplaunamą gruntą jau vemti verčia. Visoj skandinavijoj puikiausi keliai. Ten klimatas kaip ir pas mus, žiemą šalta, vasarą karšta, bet keliai išlieka tiesūs. Tik pas mus paklojus asfaltą, po dviejų sezonų keliui vėl reikia kapitalinio remonto.

M

M portretas
o aš manau kad čia jokios mistikos nėra. Greičiausiai buvo klojamas plonesnis asfaltas nei turėtų būti ir prašau rezultatas. Dabar įduba čia, po žiemos tokių įdubų atsiras dar ne viena. Po metų kelią vėl reikės remontuoti. Konkursus laimi gi tos pačios įmonės. Kaip sakant dirbi ir tuo pačiu pasirūpini darbais ateityje :))

Pasipiktines

Pasipiktines portretas
Atsirado vasara ir nieko nedaro. Laukia velnias žino ko kol igrius. Paimtų ir sutvarkytų. Pilna tokiu vietų kai tik nauja asfaltą pakloja o kelias tikrai nėra lygus ir pilna duobių atsiranda. Valdžia gal biski judinkit savo nutukusias subines.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių