Pereiti į pagrindinį turinį

Mokyklos sandėliuos stalo įrankius

2009-01-06 09:00
Mokyklos sandėliuos stalo įrankius
Mokyklos sandėliuos stalo įrankius / Nerijaus Jankausko nuotr. Nereikalingi: pusmetį atitarnavę baldai dabar mokyklai sukėlė naujų rūpesčių.

Prieš mokslo metų pradžią sukę galvas, kaip reikės pamaitinti krūvą pradinukų, mokyklų vadovai susidūrė su nauju galvosūkiu.

Nuo vakar nemokamą maitinimą mokyklose gavo tik dalis priešmokyklinukų ir pradinukų. Kiti vaikai turėjo tenkintis iš namų atsineštais sumuštiniais arba patys pirktis pietus.

Darželio-mokyklos "Berželis" vadovė Birutė Maknavičienė tikino, kad vakar pietus valgė visi mokiniai. Skirtumas tik toks, kad kai kurių tėvams teks už tai sumokėti.

Tad jei vaikas mokykloje pageidaus valgyti pusryčius ir pietus, tėvams per mėnesį tai kainuos iki 120 litų. Vien tik pietūs atsieis apie 80 litų.

B.Maknavičienė apgailestavo, kad valdžia vis dėlto nusprendė nemokamai nebemaitinti visų pradinukų. Daugeliui tėvų tai buvo nemaža materialinė paspirtis, tuo labiau dabar, kai nemažai šeimų dėl susiklosčiusios ekonominės situacijos sunkiau gyvena.

Tėvai apie pasikeisiančią tvarką buvo įspėti dar paskutinėmis praėjusių metų dienomis, prieš moksleivių atostogas. Tad sąmyšio ar nepasitenkinimo nesulaukta.

"Jie tikėjosi, kad bus atšaukta tvarka dėl visų pradinukų nemokamo maitinimo, tad labai nenustebo", – sakė darželio-mokyklos "Inkarėlis" direktorė Rima Savva.

Tiesa, kai kuriems pradinukams iki pamokų galo teko išbūti gurgiančiais pilvais, nes ne visi tėvai susizgribo persiorientuoti dėl pasikeitusios tvarkos ir įduoti pinigų savo atžaloms.

Pasak Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojos Jolantos Ceplienės, nemokamo maitinimo visiems pradinukams atšaukimas didelių nepatogumų ugdymo įstaigų vadovams nesukėlė.

Tik tiek, kad kai kurioms mokykloms tenka sukti galvą, kur dėti nereikalingais tapusius baldus. Su šia problema susidūrė daugiausia pradinukų mieste turinti "Gilijos" pradinė mokykla. Pusmetį vaikai čia buvo maitinami ne tik valgykloje, bet ir aktų salėje, kur buvo sustatytos suolų ir stalų eilės.

"Neprapuls nei lėkštės, nei peiliai, nei šakutės – jie susidėvi. Gal po kiek laiko senoji tvarka grįš ir jų vėl prireiks", – sakė J.Ceplienė, tikinusi, kad pusmetį galiojusiai tvarkai išleistos lėšos nenueis veltui.

Klaipėdos miesto savivaldybė uostamiesčio ugdymo įstaigoms buvo skyrusi 110 tūkst. litų virtuvės technologinei įrangai įsigyti. Trūkstamus pinigus prisidėjo pačios mokyklos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų