Mokyklos statybos darbai įgavo pagreitį

Kalbos apie veikiausiai šiemet atsidarysiančią Senvagės gatvėje statomą mokyklą tęsiasi. Tikimasi, kad darbai iki rugsėjo bus pagaliau užbaigti.

Visiems prieinamame oficialiame dokumente paskelbti ir statybos darbų sutartyje numatytas terminas, projektavimo paslaugų konkurso rezultatai bei kiti duomenys.

"Mokykla buvo projektuojama atskiruose sklypuose Senvagės g. 4 ir Senvagės g. 6. Atitinkamai buvo suprojektuoti du atskirai šiuose sklypuose stovintys pastatai (sportinis ir mokomasis korpusai, kuriuos antrame lygyje sujungė jungiamoji galerija). Mokyklos projektavimui buvo skelbiamas atviras konkursas pagal ekonominio naudingumo vertinimo kriterijus", – rašoma dokumente.

Dar pernai gruodį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigė, kad viename korpuse jau planuojama įjungti šildymą, nes jau sumontuotas šilumos punktas, o kitame korpuse šilumos punktas kol kas dar neturėjo visų reikiamų detalių.

Taip pat pranešama, kad mokyklos statymo teritorijoje iš viso buvo nukirsti 42 saugotini medžiai. Už juos sumokamos kompensacijos piniginėmis lėšomis į specialią sąskaitą. Iš surinktų lėšų vėliau įvairiose miesto vietose sodinami nauji želdiniai.

Rangos darbų sutartis su bendrove "Versina" pasirašyta 2019-ųjų birželio 19 d.

Pradinė sutarties vertė – 10 922 993 eurai. Sutarties vykdymo terminas – 16 mėn.

Sutarties vykdymas buvo sustabdytas 2019-ųjų rugsėjo 9 d., o atnaujintas po aštuonių mėnesių – 2020 m. gegužės 11 d.

Iki šios dienos yra pasirašyti ir 35 papildomi susitarimai prie rangos sutarties.

Dabartinė mokyklos statybos kaina – 16 761 970,49 euro. 1,24 mln. eurų kainos padidėjimas aiškinamas statybos kainų indekso pokyčiu. Likusi padidėjimo dalis – dėl pakeitimų bei papildomų darbų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mrr

Mrr portretas
Statybos darbai gal ir bus baigti, bet moksleiviai į mokyklą galės eiti turbūt tik nuo 2024, taip?

Statybos

Statybos portretas
Nulupt kuo daugiau o statyti kuo ilgiau ir pigiau:)))

tarp kitko

tarp kitko portretas
kaina įspūdinga
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių