Mokyklose dar pluša darbininkai: kai kur remonto darbai vyks ir rugsėjį

Vasara baigiasi, nenumaldomai artėja naujieji mokslo metai, tačiau ne visose miesto mokyklose ir darželiuose bus baigti remonto ir atnaujinimo darbai.

Kaip pranešė Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus patarėja Regina Intienė, 16-oje miesto mokymo bei ugdymo įstaigų paprastieji remontai jau baigti. Dar šešiose įstaigose tokie darbai vis dar vyksta.

Dar keturiose įstaigose remontuojamos sanitarinės patalpos, o elektros instaliacija tvarkoma septyniose įstaigose.

Stogai, fasadai ir lietaus nuvedimo sistemos jau sutvarkytos šešiose mokyklose bei darželiuose, trijose darbininkai vis dar pluša.

Lopšelyje-darželyje „Žiburėlis“ remontuojamos visos keturios laiptinės ir koridoriai. Rangovai dar turi labai daug darbo, bet žada darbus baigti laiku, iki rugsėjo 1-osios.

Lopšeliuose-darželiuose „Du gaideliai“ ir „Sakalėlis“ remontuojamos sanitarinės patalpos, darbininkai čia darbuosis ir prasidėjus naujiesiems mokslo metams. Sugaišta todėl, kad sutartys dėl užtrukusių viešųjų pirkimų procedūrų pasirašytos tik birželį. Tikimasi, kad darbininkai baigs, ką pradėję, rugsėjo viduryje.

Kapitalinis remontas dar vyksta Taikos prospekte 23A įsikūrusiame lopšelyje-darželyje „Vėtrungėlė“. Rangos darbų sutartis pasirašyta šių metų gegužės viduryje. Darbų vertė siekia daugiau nei 1 mln. 68 tūkst. eurų.

16-oje miesto mokymo bei ugdymo įstaigų paprastieji remontai jau baigti. Dar šešiose įstaigose tokie darbai vis dar vyksta.

Kol įstaiga bus remontuojama, vaikučiai bus ugdomi Klaipėdos socialinių paslaugų centro „Rytas“ patalpose Taikos pr. 68 ir modulinėse grupėse kitame „Vėtrungėlės“ skyriuje Sausio 15-osios gatvėje.

Dėl kapitalinio remonto į savo mokyklą šiemet dar negrįš ir Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos moksleiviai. Darbų kaina viršija 3,3 mln. eurų , o remontą čia planuojama baigti kitų metų liepą.

Šiemet šios mokymo įstaigos gimnazistai mokysis Klaipėdos suaugusiųjų gimnazijoje, kur glaudžiasi ir Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro Atviro jaunimo centras.

Esama vilčių, kad 1–4 klasių mokiniai į dalį renovuotų gimnazijos patalpų sugrįš šiemet lapkričio mėnesį, po rudens atostogų.

5–12 klasių mokiniai į atnaujintą savąją gimnaziją turėtų grįžti kitų metų sausį, po kalėdinių atostogų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių