Moterų krepšinio lydere mieste tampa LCC

Klaipėdoje veikiantis LCC tarptautinis universitetas pretenduoja tapti moterų krepšinio mūsų mieste ir Lietuvoje atgimimo lopšiu. Apie tai universiteto rektorė kalbėjo su Klaipėdos meru bei sporto funkcionieriais.

"Sporto srityje LCC tarptautinis universitetas yra viena aktyviausių bendruomenių, o šios mokymo įstaigos moterų krepšinio komanda antrą sezoną dalyvauja aukščiausioje moterų krepšinio lygoje. Buvo pristatytos drąsios, bet realios universiteto moterų krepšinio komandos ambicijos netrukus prasidėsiančiame sezone", – apie susitikimą pasakojo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Universiteto rektorė Marlene Elizabeth Wall ir komandos treneris Vilius Stanišauskas pristatė svečiams drąsią idėją – kitais metais surengti tarptautinį turnyrą. Į jį tikimasi sulaukti atvyksiančių viešnių ne tik iš kaimyninių šalių, bet ir iš už Atlanto.

Uostamiesčio meras įsitikinęs, kad toks renginys miesto gyvenimą praturtintų ir papuoštų.

Susitikime kalbėta ir apie moterų krepšinio atgimimą, prasidėjusį ėmus dirbti naujam Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentui Vydui Gedvilui.

Svarstyta, kad LCC tarptautinio universiteto moterų krepšinio komanda galėtų pretenduoti į paramą iš miesto biudžeto, aptartos bendradarbiavimo su LKF perspektyvos.

Pats tarptautinis universitetas su savo galimybėmis ir sporto baze bei jaunatvišku užsidegimu galėtų sužibėti ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje.

Nors universiteto moterų krepšinio komanda – tarptautinė, nemažą jos dalį sudaro lietuvaitės.

"Čia svarbios ne tiek komandos spalvos, kiek jaunatviškas užsidegimas ir noras būti aktyviems miesto sporto gyvenime", – teigė V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių