Motociklininkai nori važinėti po Klaipėdos centrą

Motociklininkai įsigeidė važiuoti per Klaipėdos centrą, todėl jie siekia, kad būtų panaikinti judėti pagrindine uostamiesčio gatve draudžiantys kelio ženklai.

Prašymą panaikinti motociklų eismą miesto centre eismą draudžiančius kelio ženklus ketvirtadienį Saugaus eismo komisijai pateikė apie šimtą narių vienijantis Gargždų motociklininkų klubas „Vorai“.

Dabar motociklininkai negali važiuoti Manto gatve nuo geležinkelio viaduko iki Tiltų gatvės, S.Daukanto gatve nuo Vytauto Didžiojo gimnazijos iki Naujojo uosto gatvės ir Liepų gatve nuo J.Karoso gatvės bei Naujojo Sodo gatve iki pat Naujojo uosto gatvės.

„Motociklų eismą draudžiantys kelio ženklai yra sovietmečio liekana. Tuomet motociklai buvo techniškai netvarkingi, kėlė didelį triukšmą, todėl jiems ir buvo draudžiama važiuoti per miesto centrą. Dabar situacija pasikeitė. Motociklai taip labai neteršia aplinkos, jų keliamas triukšmas atitinka visus reikalavimus, todėl manome, kad yra tikslinga panaikinti jų eismą draudžiančius kelio ženklus. Mes į senamiestį nelendame“, - savo prašymą Saugaus eismo komisijai motyvavo „Vorų“ klubo motociklininkai.

Jie informavo, jog Vilniuje miesto centre taip pat nuo sovietmečio buvo likę motociklų eismą draudžiantys kelio ženklai. Tačiau 2007 metais jie buvo pakeisti - dabar motociklų eismas draudžiamas tik nuo 22 iki 6 valandos.

Saugaus eismo komisija nesiryžo iškart patenkinti ar atmesti motociklininkų prašymą. Policijos pareigūnai pasižadėjo įvertinti prašymą ir savo išvadas pateikti kitame posėdyje.

Komisijos nariai vieningai sutarė, jog klausimą būtina išspręsti iki vasaros.

Jei motociklininkams bus leista važiuoti per miesto centrą, tai galios ir sportiniams motociklininkams - vadinamosioms britvoms.


Šiame straipsnyje: baikeriaimotociklininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių