Naktimis vežioti keleivių nepanoro

Sodininkai: autobusai tarp uostamiesčio ir aplink jį esančių sodų bendrijų populiarūs nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens.

Klaipėdoje šiemet naktimis autobusai nekursuos, nors ir buvo planuota. Gerus ketinimus sužlugdė tai, jog nė vienas vežėjas nepanoro teikti šios paslaugos.

Vakar baigėsi viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ konkursas išrinkti vežėjus, kurie keleivius vežtų maršrutais „Akropolis“–sodų bendrija „Aisė“, „Autobusų stotis–Šernai“ ir penktadienio bei šeštadienio naktimis kursuotų Klaipėdoje nuo vadinamojo Miško kvartalo iki pietinės miesto dalies.

„Konkursas buvo toks populiarus, kad sulaukėme net dviejų pasiūlymų“, – ironizavo „Klaipėdos keleivinio transporto“ direktorius Gintaras Neniškis.

Vienas vežėjas pateikė pasiūlymą aptarnauti maršrutą „Akropolis“–SB „Aisė“, kitas – „Autobusų stotis–Šernai“.

„Tai reiškia, jog naktinio autobuso maršruto šiemet Klaipėdoje nebus. Aišku, galutinis sprendimas dar nepriimtas. Tačiau reikia įvertinti tai, kad jei iš naujo skelbtume konkursą, pasiūlymų pateikimo terminas yra 30 dienų. Faktiškai vežėjas galėtų pradėti dirbti rugsėjo 15 dieną, o naktinis maršrutas numatytas tik iki rugsėjo 30 dienos. Vargu ar kas nors dėl dviejų savaičių vargintųsi pateikti pasiūlymą“, – logika vadovavosi G.Neniškis.

Kiti du pasiūlymai artimiausiu metu bus įvertinti ir, jei atitiks visus keliamus reikalavimus, su vežėjais bus pasirašytos penkerių metų sutartys. Numatoma, kad autobusai į „Aisę“ ir Šernus pradės kursuoti nuo lapkričio.

Jie keleivius veš visus metus, tačiau, atsižvelgiant į sezoną, skirsis reisų skaičius ir autobusų dydis.

„Jei pasiūlymai neatitiks keliamų reikalavimų ir juos reikės atmesti, konkursą skelbsime iš naujo, nes vežėją vis tiek reikia išrinkti“, – aiškino G.Neniškis.
Pagrindinis pergalę konkurse lemiantis rodiklis – vežėjo pasiūlytas vieno nuvažiuoto kilometro įkainis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na jūs

na jūs portretas
organizuokite konkursą vežioti pvz. į Dituvą o ne į ,,mirštančius" sodus.pažiūrėkit kiek ten galvų gyvena-vieni senoliai...Vėjai kažkokie...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių