Pereiti į pagrindinį turinį

Nakvynės namų direktorės laukia nuobaudos

2009-06-22 12:22
Išvada: ilgokai tyrusi nakvynės namų darbuotojų skundą komisija pateikė nepalankią J.Karnilienei išvadą.
Išvada: ilgokai tyrusi nakvynės namų darbuotojų skundą komisija pateikė nepalankią J.Karnilienei išvadą. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Ištyrusi uostamiesčio nakvynės namų darbuotojų skundą specialiai tam sudaryta savivaldybės valdininkų komisija nusprendė, kad direktorė verta nuobaudos, o gal net baudžiamosios atsakomybės.

Balandį nakvynės namų darbuotojai apskundė įstaigos direktorę Jūratę Karnilienę dėl jos nepagarbaus elgesio su pavaldiniais, remonto metu pasisavintų statybinių medžiagų, savo šeimos naudai išnaudotų valytojų, įstaigoje apgyvendinto, o vėliau ir įdarbinto vadovės sūnaus. Skundą pasirašė beveik visi įstaigos darbuotojai.

Komisijos nariai išklausė nakvynės namų darbuotojus, kalbėjo su direktore J.Karniliene, tyrė skunde nurodytus faktus. Komisijos išvada – skunde nurodyti faktai iš dalies pasitvirtino.

Direktorė neva neužtikrino tinkamo dokumentų tvarkymo, nesirūpino palankaus mikroklimato darbui kūrimu nakvynės namuose.

Po patikrinimo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui darbo grupė pasiūlė pradėti nuobaudos J.Karnilienei skyrimo procedūras. Nuobaudą nakvynės namų direktorei skirti gali tik miesto taryba.

Kai kurių faktų darbo grupės nariai buvo nepajėgūs įrodyti. Komisijos manymu, gali būti, jog pareigūnai įžvelgs ir nusikalstamos veikos požymių. Todėl administracijos direktoriui siūloma kreiptis į teisėsaugos institucijas. Pareigūnus gali sudominti turto grobstymo ir netvarkingos dokumentų apskaitos atvejai.

Maždaug prieš šešerius metus keturi tos pačios įstaigos darbuotojai apskundė nakvynės namų įkūrėją ir ilgametę direktorę Ireną Stefaniją Šmaižienę. Tąkart įskaudinta nepagrįstų kaltinimų vadovė parašė prašymą atleisti ją iš darbo savo noru. Savivaldybės valdininkai netyrė skundo ir suskubo direktorę atleisti. Pasiteisinti ar išsakyti savo nuomonę direktorė galimybės negavo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų