Pereiti į pagrindinį turinį

Nakvynės namuose – ne tik lova

2008-11-19 09:00
Nakvynės namuose – ne tik lova
Nakvynės namuose – ne tik lova / Vytauto Liaudanskio nuotr. Pagausėjimas: A.Zdanevičius ir J.Karnilienė teigė, jog tik atidarius nakvynės namus pirmąją naktį čia nakvojo 12 žmonių, dabar yra 174 vietos.

Klaipėdos miesto nakvynės namai kitąmet planuoja tobulinti savo veiklą – čia prisiglaudusiems žmonėms bus pasiūlyta kuo užsiimti per dieną.

Penkiolika metų veikiančiuose nakvynės namuose gyvena beveik 170 neturinčių gyvenamosios vietos žmonių. Vieni čia atsiduria įgiję priklausomybes ir praradę turtą, kitus apsigyventi valdiškoje įstaigoje priverčia pati visuomenė – neretai senesnio amžiaus žmonės būna tiesiog apgaunami ir išmetami į gatvę.

Dviejuose padaliniuose – Viršutinėje gatvėje ir Šilutės plente – yra 174 laikino apgyvendinimo vietos, dar 104 vietos skirtos vienos nakties apnakvyndinimui.
Tačiau nakvynės namuose atsidūrusiems žmonėms suteikiama ne tik lova. Jiems stengiamasi padėti grįžti į gyvenimą: susitvarkyti darbo biržos dokumentus, prisiregistruoti pas gydytoją.

"Mes jiems įduodame meškerę, o jie patys turi veikti", – aiškino įstaigos direktorė Jūratė Karnilienė.

Direktorė pasidžiaugė, jog nuo kitų metų įstaigoje galima laukti pasikeitimų, kuriuos atneš privalomas socialinių įstaigų licencijavimas.
Kol kas direktorė nenorėjo atskleisti būsimų pokyčių, tačiau tikimasi ypač išplėtoti užimtumą. Siekiama, kad benamiai, nuo 10 iki 16 val. negalintys būti nakvynės namuose, turėtų kuo užsiimti.

"Dabar gyventojai turi rytą išeiti ir grįžti tik 16 val. Visa diena skiriama jų darbo paieškoms, dokumentams tvarkyti. Tikimės, kad nuo kitų metų jie turės kuo užsiimti ir dieną likę namuose", – vylėsi J.Karnilienė.

Ilgiau nei direktorė čia dirbantis jos pavaduotojas Almantas Zdanevičius džiaugėsi, jog per 16 metų, prėjusių nuo nakvynės namų įkūrimo, čia daug kas pasikeitė į gera: pagerėjo paslaugų kokybė, atsirado socialinio darbo specialistų, atnaujintas pastatas, gyventojams siūloma žymiai daugiau vietų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų