Pereiti į pagrindinį turinį

Narkotikų byloje – 13 nuteistųjų

2013-02-14 11:23
Narkotikų byloje – 13 nuteistųjų
Narkotikų byloje – 13 nuteistųjų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nusikalstamas narkotikų pardavimo verslas iš skolų liūno sutuoktinių Bumblauskų neišvadavo. Priešingai, netrukus jie sėdo į teisiamųjų suolą kartu su vienuolika narkotikų pardavėjų ir pirkėjų.

Įklampino skolos

Sutuoktiniai Ilona ir Rolandas Bumblauskai vakar Klaipėdos miesto apylinkės teisme išklausė nuosprendį ir suprato, kad greitai į laisvę negrįš.

Moteris nuteista kalėti penkerius su puse metų, o jos sutuoktinis – šešerius su puse.

Šeima buvo pasiėmusi paskolą būstui įsigyti. Skolai dengti skolinosi, o pasiskolintus pinigus grąžino iš naujų paskolų. Taip įsiskolinimo našta augo lyg ant mielių.

Vyras ir žmona nesugalvojo geresnio būdo prasimanyti pinigų, kaip pardavinėti narkotikus. Kaip užstatą iš narkomanų jie imdavo šių dokumentus.

Vartoti kvaišalus įniko ir šeimos galva.

Tarpininkavo iš pataisos namų

Narkotikus jiems tiekė Denis Krasovskis. Jam teismas skyrė pusseptintų metų nelaisvės.

Kai pareigūnai užkirto kelią šiam šaltiniui, Bumblauskai pradėjo ieškoti kitų. Tada Vasilijus Lipčiukas, atlikdamas bausmę Alytaus pataisos namuose, rado jiems kitą tiekėją – šiaulietę Auriką Zakarauskienę.

Ši moteris neteisėtą veiklą buvo išplėtojusi ypač plačiai, pas ją narkomanai gaudavo ne tik narkotikų, bet ir psichotropinio poveikio vaistų bei metadono.

Subendrinus su anksčiau Šiaulių teismo jai skirta bausme, A.Zakarauskienė turėtų už grotų praleisti 10 metų ir 2 mėnesius.

Turėjo savo tinklą

2011 metų pavasarį sulaikyti sutuoktiniai Bumblauskai tada neilgai pabuvo už grotų. Netrukus jie buvo išleisti į laisvę, bet greitai pareigūnai sužinojo, kad pora vėl pardavinėja narkotikus.

Ėmęsi tirti, kas yra tiekėjai, pareigūnai nustatė, kad vienas stambiausių heroino tiekėjų Klaipėdoje 2011 metais buvo Aivaras Laukaitis.

Anksčiau su mašinų vagimis sietas klaipėdietis tiekė narkotikus į tris „taškus“ (Šilutės pl. 8, 44 bei Taikos prospekto 49 namuose) bei pavieniams kvaišalų pardavėjams ir narkomanams.

Net uždarytas už grotų jis koordinavo nusikalstamą verslą laisvėje. Jam teismas atseikėjo šešerius metus už grotų.

Šiuo metu tiriama dar viena byla, kurioje A.Laukaitis įtariamas narkotikų prekyba. „Prekes“ jis palikdavo prie mokyklų, degalinių ir net sutartoje greitkelio Vilnius–Klaipėda vietoje.

Patys vartojo ir parduodavo

A.Laukaičio pagalbininku įvardijamas Jevgenijus Bodunovas anksčiau nebuvo teistas, tad jam skirta beveik 20 tūkst. litų bauda.

Dainius Sudintas, subendrinus su anksčiau paskirta bausme, vakar nuteistas kalėti ketverius su puse metų, Vytautas Kiesas ir Olegas Danilovas – pusketvirtų.

Trims narkotikų įsigijusiems savo reikmėms vyrams skirtos baudos.

Į teismo salę išgirsti teismo sprendimo bei pamatyti suimtų savo artimųjų susirinko visas būrys moterų.

Daugelis kaltinamųjų anksčiau buvo daug kartų teisti. Pareigūnų teigimu, absoliuti dauguma jų ne tik parduodavo, bet ir patys vartojo narkotikus.

Šiuo metu Klaipėdos miesto apylinkės teisme nagrinėjama dar viena analogiška baudžiamoji byla, kurioje taip pat teisiama 13 asmenų.

Organizuoto nusikalstamumo tyrimų biuro pareigūnai tikina, jog mūsų mieste narkotikus vartojančių bei platinančių asmenų yra tiek, kad juos demaskuoti neužtektų ir visų Klaipėdos policininkų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų