Pereiti į pagrindinį turinį

Narystei NATO pažymėti – karių bėgimas Klaipėdoje

2019-03-29 13:53

Penktadienio rytą šiaurinėje Klaipėdos dalyje būta nemenko sujudimo – pagrindine miesto gatve bėgo būrys Lietuvos karių. Taip buvo paminėtos Lietuvos narystės NATO 15-osios metinės.

Kariai: pagrindine miesto gatve nusidriekė ilga uniformuotų bėgikų vora.

Pakeliui į darbą ir mokyklas klaipėdiečiai Lietuvininkų ir Atgimimo aikštėse jau ankstyvą rytą matė uniformuotus žmones. Kariai dalijo praeiviams NATO vėliavėles ir užrašų knygutes. Netikėtos malonios dovanos maloniai nuteikė paskutinei darbo dienai.

Prieš 10 val. ryto Klaipėdos universiteto aikštė Herkaus Manto gatvėje prisipildė karių, čia rinkosi bėgime dalyvauti pasiryžę Tėvynės gynėjai ir būrelis civilių.

Iškilminga rikiuotė neužtruko, jos metu skambėjo vadų sveikinimas, apdovanojimai labiausiai pasižymėjusiems tarnyboje, sugiedotas Lietuvos Respublikos ir NATO himnas. Bėgimo dalyvius palaimino karo kapelionas.

Keli šimtai karių bėgo iki Atgimimo aikštės, čia apsisuko ir nurisnojo Herkaus Manto gatve į Dragūnų batalioną. Pakeliui iš juos lydinčio automobilio aidėjo informacija apie NATO.

Čia vyko šventinis koncertas, grojo Karinių jūrų pajėgų orkestras bei kviestinė roko grupė, pasirodė kariai iš Dragūnų, Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos, Kęstučio, Mindaugo batalionų. Bėgimo dalyvių laukė kareiviškos vaišės.

Per 15 metų tapusi visaverte ir patikima stipriausio pasaulyje gynybinio Aljanso nare Lietuva ir toliau prisideda prie pagrindinių NATO užduočių – kolektyvinės gynybos, krizių valdymo ir bendradarbiavimu grindžiamo saugumo užtikrinimo. Kartu reaguodama į saugumo pokyčius, Lietuva šiandien plėtoja nacionalinius gynybos pajėgumus, užtikrina indėlį į atgrasymą ir kolektyvinę gynybą, aktyviai dalyvauja tarptautinėse operacijose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų