Naujai mokyklai Klaipėdoje – K. Donelaičio vardas?

Į Klaipėdos merą kreipėsi Kristijono Donelaičio draugijos atstovai, prašydami statomai uostamiesčio mokyklai suteikti K.Donelaičio vardą. Esą šiuo metu kaip tik yra visos sąlygos atstatyti istorinį teisingumą.

Rugsėjo pabaigoje Vytautą Grubliauską pasiekė K.Donelaičio draugijos laiškas, kuriuo išsakyta nuoskauda, kad uostamiestyje neliko šio iškilaus žmogaus vardu pavadintos mokyklos.

"Politinių pokyčių laikotarpiu skausmingai reagavome į Vytauto Didžiojo vardo panaikinimą Klaipėdos gimnazijai. Nejautėme dovanos iškilmingumo, kai šią gimnaziją pavadino K.Donelaičio vardu, nes po šiuo veiksmu buvo paslėptas okupacinių struktūrų padiktuotas ilgalaikis lietuviškumą menkinantis bei nesantaiką keliantis aktas. Taip pat skaudu buvo, kai vardų pakeitimas, net ir atstatant istorinį teisingumą, buvo atliktas priešinga kryptimi. Tarsi "prieš" K.Donelaitį", – rašoma laiške.

K.Donelaičio ("Duonelaičio") draugija Klaipėdoje buvo įkurta prieš 100 metų, 1921-ųjų rugsėjį.

Teigiama, kad tai padaryta sąmoningai, siekiant sustiprinti krašto lietuviškos tapatybės, kultūros ir švietimo aplinką bei ruošiant dirvą susijungimui su Lietuva, kuris sėkmingai įvyko 1923 m.

Minėdami draugijos 100-metį, klaipėdiečiai išsakė pageidavimą, kad šiuo metu Klaipėdoje statoma mokykla Žolynų kvartale būtų pavadinta K.Donelaičio vardu.

Sprendimą turėtų priimti uostamiesčio politikai artimiausiame tarybos posėdyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alius

Alius portretas
Tai anksčiau buvo Kristijono Donelaičio mokykla ,o kodėl pakeitė pavadinimą?

pavydus anūkėlis

pavydus anūkėlis portretas
o kodėl ne Adamkaus-tas labai mėgsta garbę ?

Veltėdžiai

Veltėdžiai portretas
Ar daugiau mieste problemų nėra? Raštus jie rašinėja...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių