Pereiti į pagrindinį turinį

Naujame baseine – ir lietaus vanduo

2014-05-12 11:09

Naujojo Klaipėdos baseino vizija įgauna vis realesnius kontūrus. Jo projektas jau pristatytas visuomenei. Nors grandiozinio pastato projektavimui pinigų yra, neaišku, ar bus lėšų jo statyboms. Konkurse paaiškėjo, kad baseiną su sveikatingumo centru projektuos olandai ir lietuviai.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Naujojo Klaipėdos baseino vizija įgauna vis realesnius kontūrus. Jo projektas jau pristatytas visuomenei. Nors grandiozinio pastato projektavimui pinigų yra, neaišku, ar bus lėšų jo statyboms.

Konkurse paaiškėjo, kad baseiną su sveikatingumo centru projektuos olandai ir lietuviai.

Šalia Klaipėdos arenos iškilsiantis pastatas architektūriniais kontūrais nestebins, tačiau bus itin funkcionalus, jame treniruosis ne tik sportininkai bei laisvalaikį leis klaipėdiečiai, tačiau mokytis galės net narai ir gelbėtojai.

Naujasis baseinas bus 50 m ilgio ir 25 m pločio, todėl vietos turėtų pakakti visiems.

Pirmame pastato aukšte bus įrengtas laukiamasis, drabužinės, koridoriai ir administracinės patalpos. Pats baseinas bus antrajame aukšte.

Trečiame aukšte numatyta įrengti komercinę zoną, kur bus sporto salė.

Pati baseino vonia bus įrengta naudojant moderniausias technologijas, todėl bus galima koreguoti vandens gylį. Jis galės siekti nuo keliasdešimties centimetrų iki penkių metrų.

"To prašė patys povandenininkai, kariškiai bei Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai, kad galėtų rengti mokymus vandenyje. Tai užtikrina baseino funkcionalumą ir prieinamumą įvairioms žmonių grupėms", – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

Kurdami pastato projektą architektai atkreipė dėmesį į tai, kad objektą būtų paprasta prižiūrėti, o jo išlaikymas daug nekainuotų.

Įvairūs baseino mechanizmai vartos mažai energijos, dušų galvutės tausos vandenį, o speciali sistema leis šilumą nuo dušų panaudoti pakartotinai.

Lietaus vanduo bus surenkamas į atskirą sistemą ir panaudojamas tualetuose.
Nuspręsta pasitelkti ir saulės energiją, ja bus šildomas vanduo.

Elektros energijos poreikiams ant pastato stogo planuojama sumontuoti saulės elementus, kurių turėtų pakakti pastato vidaus apšvietimo poreikiams.

Su projektuotojais jau buvo pasirašyta paslaugų sutartis, pagal kurią jie projektuos baseiną. Pinigų šiems darbams užteks, pastato techninis projektas turėtų būti parengtas iki kitų metų.

Viso baseino techninio projekto vertė yra 1 mln. 825 tūkst. litų.

Klaipėdos savivaldybės ir Vidaus reikalų ministerijos Vyriausybės vardu sudarytoje sutartyje numatyta, kad baseinas uostamiestyje turi atsirasti iki 2016 metų.

"Apie statybas kalbėti šiuo metu yra labai sunku. Vyriausybės lygmeniu derinama ir ieškoma galimybių finansuoti šį projektą", – teigė A.Velykienė.

Projekto vertė siekia 40 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų