Naujajame turguje – šventinės nuotaikos

Naujasis turgus virto tikra kalėdinių pirkinių ir šventinės nuotaikos sostine. Šiomis dienomis turgavietėje šurmuliuoja asortimento gausa ir spalvingumu stebinanti kalėdinė mugė.

Sukvietė šventinė mugė

Gausų klaipėdiečių būrį šviežiu ir gardžiu maistu kalėdiniam stalui bei unikaliomis dovanomis artimiesiems suviliojusi kalėdinė Klaipėdos mugė Naujajame turguje startavo sekmadienį ir lankytojų lauks iki pat pirmadienio 16 val.

Taigi, dar galima pasinaudoti paskutine proga tinkamai pasiruošti šventėms.

Į spalvingą ir jau čia pat laukiančių Kalėdų nuotaika alsuojančią mugę prekeiviai sugužėjo iš visos Lietuvos, tad ant prekystalių pririkiuota įvairiausių gėrybių, kokių tik gali prireikti pasitinkant didžiąsias metų šventes.

Po Naujojo turgaus stogu susibūrę prekybininkai siūlo šventinę nuotaiką visuose namuose neabejotinai kuriančių kalėdinių eglučių. Besižvalgantieji skanėstų šventiniam stalui tikrai neliks tuščiomis – mugėje netrūksta tradicinių mėsos ir konditerijos gaminių, žvėrienos, žuvies, sūrių, saldumynų ir natūralios duonos.

Nenusivils kuo per šventes pasipuošti ar papildyti Kalėdų Senelio krepšį vis dar ieškantieji – mugėje prekiaujama rankų darbo papuošalais ir drabužiais. Prekiautojai taip pat siūlo medžio, vilnos dirbinių, natūralių arbatų, žaislų, kosmetikos ir daugybę kitų prekių.

Šventinę nuotaiką kuria ir tik turgavietei būdingas žmonių bendravimo šiltumas, prekiautojai noriai vaišina bei kviečia išbandyti jų siūlomus produktus, smagiai leidžiasi į derybas bei dalijasi iš kartos į kartą perduodamomis šventinio stalo ruošimo paslaptimis.

„Visų tradicinių prekių, kurias turės daugelis, galima rasti prekybos centruose, o turguje yra tokių prekių, kur niekur kitur negalima rasti“, – pabrėžė bendrovės „Naujasis turgus“ direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Tapo traukos centru

Šiemet rekonstruoti baigtas Naujasis turgus tapo tikru prekeivių ir gyventojų traukos centru. Atnaujintas tiek verslininkams, tiek pirkėjams patrauklias vietas netruko pastebėti ir mugių organizatoriai. Tad tokie renginiai kaip kalėdinė Klaipėdos mugė Naujajame turguje vyksta jau ne pirmą kartą ir tapo tradiciniais, o juose dalyvauja net ir kitų šalių prekeiviai.

„Naujasis turgus yra tikrai patraukli vieta prekybininkams ir jie tikrai čia nevažiuotų, jeigu trūktų pirkėjų. Dalyvavimą mugėse prekiautojai derina net prieš kelis mėnesius, laukia čia vykstančių mugių ir jomis domisi“, – pastebėjo turgaus vadovas.

Pašnekovas neslėpė, kad toks netikėtas atnaujintos turgavietės amplua iš tiesų nuteikia pozityviai, mat sulaukiama didesnių pirkėjų srautų, prekeivių dėmesio. Turgavietėje rengiamos mugės sulaukia ir dalyvių iš kaimyninių šalių.

Po turgaus rekonstrukcijos čia pradėjo veikti ir trys viešojo maitinimo įstaigos, o iki pokyčių nebuvo nė vienos.

Prekyba – ištisus metus

Naujojo turgaus direktorius pastebėjo, kad šį pavasarį baigta rekonstrukcija su kaupu pateisino lūkesčius.

V.Karmanovo teigimu, šiuo metu yra užimta 93 proc. turgavietėje įrengtų darbo vietų. Numatoma, kad netrukus prekeivių gretas papildys ir daugiau verslininkų, mat besidominčiųjų nestinga. Galimybe prekiauti Naujajame turguje vis aktyviau domisi ir toliau nuo Klaipėdos nutolusių miestų verslininkai, tai reiškia, kad žinia apie patrauklią turgavietę jau pasklido ne tik po gretimus miestelius, bet ir toliau.

Turgavietės lauko prekyvietės rekonstrukcija išsprendė anksčiau buvusią sezoniškumo problemą. Anot V.Karmanovo, anksčiau lauko paviljonų prekeiviai gruodžio-vasario mėnesiais savo veiklą turguje sustabdydavo, nes tam tiesiog nebuvo tinkamų sąlygų, o dabar prekyvietė pritaikyta darbui visus metus.

„Tikrai jaučiame pagyvėjimą tarp pramoninių prekių prekiautojų. Pastebime, kad ir jų asortimentas kur kas gausesnis nei anksčiau buvo“, – pokyčius įvardijo turgavietės vadovas.

Nenuvylė ir vasarą įrengta lauko prekyvietė, nors ir buvo būgštaujančių, tačiau sumontuotos pastogės puikiai apsaugojo prekeivius tiek nuo svilinančios saulės, tiek nuo vėjo ar lietaus.

„Metai turgavietei tikrai buvo puikūs. Naujakuriai įsikūrė beveik visur, kur galėjo“, – apibendrino V.Karmanovas.

Sudomino moksleivius

Tai, kad atsinaujinusi turgavietė tapo tikru miesto bendruomenės traukos tašku, rodo ne tik didėjantis prekeivių, pirkėjų bei renginių turgaus erdvėse populiarumas, bet ir didelis susidomėjimas dar viena Naujojo turgaus naujove.

Po rekonstrukcijos turguje pradėtos organizuoti nuotaikingos ir greitai išpopuliarėjusios pamokos pradinių klasių moksleiviams. Jų metu mokiniai ne tik susipažįsta su turgaviete, atnaujintomis jos erdvėmis, bet ir įtraukiami į tikrą turgaus „gyvenimą“ – leidžiasi tyrinėti asortimento, kainų, netgi bando dėl jų derėtis arba, pavyzdžiui, atspėti, kiek obuolių sudaro kilogramą.

Nuo spalio pradėtos rengti pamokos sulaukė nemenko uostamiesčio moksleivių dėmesio ir parengtas grafikas netruko užsipildyti norinčiųjų grupėmis.

„Džiaugiamės, kad moksleiviams patinka, kad jiems įdomu. Tikime, kad tai –investicija į ateitį. Galbūt kada nors jie ateis dirbti į turgų, taps smulkiaisiais verslininkais“, – pastebėjo V.Karmanovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodel ne turgaus diena pradzia?

Kodel ne turgaus diena pradzia? portretas
Manyciau blogai, kad ne sestadienyje pradzia. kodel -idomu?

Mociute

Mociute portretas
Zmoniu tai skystai,nes visi pirkejai akropolyje

Hmm..

Hmm.. portretas
Neseniai buvau tai tas turgus pustuštis. Kam jį reikėjo išpederastinti iki blizgesio jeigu ten kaimiečio su produktais negaliu rasti?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių