Pereiti į pagrindinį turinį

Naujam „Jūros šventės“ vadovui – daugiau darbo

2010-10-08 05:02
Naujam „Jūros šventės“ vadovui – daugiau darbo
Naujam „Jūros šventės“ vadovui – daugiau darbo / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Didžiausią renginį Klaipėdoje organizuojančios „Jūros šventės“ vadovas Remigijus Mockus kitų metų fiestoje dalyvaus kaip paprastas žiūrovas.

Jis savivaldybės administracijos direktoriui Aloyzui Každailevičiui pateikė pasiūlymą nutraukti darbo sutartį šalių susitarimu. Jį pavesta išnagrinėti Teisės ir personalo skyriui.

„Pateikti tokį pasiūlymą R.Mockus nusprendė pats. Įstaigos valdyba jo tikrai neragino pasitraukti, nes net neturi tokių įgaliojimų“, – teigė Kultūros skyriaus vedėja Jolanta Braukylienė, kuri yra ir viešosios įstaigos „Jūros šventė“ valdybos pirmininkė.

„Priežasčių daug“, – išėjimo aplinkybių nedetalizavo pats R.Mockus.

Paklaustas, kodėl jis pateikė pasiūlymą nutraukti darbo sutartį šalių susitarimu, o ne prašymą atleisti iš darbo paties prašymu, įstaigos vadovas tvirtino, jog šie du išėjimo iš darbo būdai yra skirtingi.

Pirmuoju atveju išeinančiajam priklauso suderėta išeitinė išmoka ir kompensacija už nepanaudotas atostogas, o antruoju – tik minėta kompensacija.

R.Mockaus pasiūlymui nutraukti darbo sutartį turi pritarti miesto taryba. Politikai taip pat turi patvirtinti ir naujo direktoriaus kandidatūrą. „Jis gali būti paskirtas ir be konkurso, tačiau įprasta, kad geriau direktorių pasirinkti iš kelių kandidatų. Labai norėtųsi, jog ateitų iniciatyvus žmogus“, – vylėsi J.Braukylienė.

Naują direktorių tikimasi išrinkti vėliausiai iki kitų metų pradžios, nes sausį tradiciškai prasideda didysis pasirengimas Jūros šventei.

Be to, naujas „Jūros šventės“ vadovas turės daugiau darbo, nes yra numatyta papildyti įstaigos įstatus.

„Dabar „Jūros šventė“ organizuodavo tik vieną renginį, darydavo tai, ką pavesdavo savivaldybė, ar laimėdavo kokio renginio organizavimo konkursą. Naujuose įstatuose bus numatyta, kad įmonė ne tik turi laukti užduočių, bet ir pati sugalvoti bei organizuoti kur kas daugiau renginių“, – teigė J.Braukylienė.

R.Mockus „Jūros šventei“ vadovavo nuo 2004 metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų