Pereiti į pagrindinį turinį

Naujasis baseinas: žingsnis pirmyn

2015-10-07 17:00

Klaipėda, besirengianti naujojo baseino statyboms, žengė dar vieną žingsnį į priekį. Jau gautas objekto statybos leidimas. Tiesa, baseino statybos darbų rangovų paieška vis dar stringa.

Vizualizacija

Klaipėda, besirengianti naujojo baseino statyboms, žengė dar vieną žingsnį į priekį. Jau gautas objekto statybos leidimas. Tiesa, baseino statybos darbų rangovų paieška vis dar stringa.

Šiomis dienomis vienu žingsniu priartėta prie miesto valdžios svajonės – netoli "Švyturio" arenos pastatyti daugiafunkcį baseiną. Pirmadienį uostamiesčio savivaldybė gavo statybos leidimą.

"Tai reiškia, kad mes jau statybų rangos darbų pirkimo metu galėsime antram etapui pateikti projektą. Pagal jį būsimieji rangovai galės pasiūlyti rangos kainą", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Pašnekovo teigimu, 50 m ilgio baseino su poilsio ir sveikatingumo zonomis bei specialia šachta nardymui statybas tikimasi pradėti jau ateinančių metų rudenį.

Sutartį su rangovais planuojama sudaryti dar šių metų lapkritį arba gruodį ir tuomet jau prasidėtų paruošiamieji darbai statybų aikštelėje.

Visų statybos darbų trukmė, anot R.Zulco, planuojama iki 18 mėnesių.

Tiesa, kas taps baseino statybos darbų rangovais, dar nėra aišku. Jau kurį laiką vyksta jų paieškos ir kada jos bus baigtos, neprognozuojama. Nors procedūra vyksta, tačiau ją lydi įvairios dalyvių pretenzijos, teisiniai ginčai.

"Teismas nusprendė netaikyti laikinųjų apsaugos priemonių ir procedūrų nesustabdė", – paaiškino uostamiesčio savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Vilma Marcinkevičienė.

Statybos rangovo konkurso metu viena po kitos savivaldybę vis pasiekdavo galimų dalyvių pretenzijos. Kai kurios jų buvo tenkintos, kai kurios – ne, todėl dabar ir tenka bylinėtis. Dėl keliolikos gautų pretenzijų ne kartą teko ilginti ir paraiškų teikimo laiką.

Šiuo metu gautos 9 galimų rangovų paraiškos, vyksta jų vertinimas. Susipažinus su pateiktomis paraiškomis jau spėta nustatyti, kad visose esama trūkumų, todėl paraiškų teikėjai iki šio ketvirtadienio dar gali juos pašalinti.

To nepadariusieji nebegalės dalyvauti tolesnėse procedūrose ir kovoti dėl teisės statyti naująjį baseiną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų