Pereiti į pagrindinį turinį

Naujieji Klaipėdoje: be kraujo, muštynių ir žaizdų

2010-01-04 05:00
Šventė: naujamečius fejerverkus Teatro aikštėje klaipėdiečiai pasitiko ir stebėjo saugiai.
Šventė: naujamečius fejerverkus Teatro aikštėje klaipėdiečiai pasitiko ir stebėjo saugiai. / N.Jankausko nuotr.

Naujųjų metų sutiktuvėms gausiau pajėgas sutelkusios specialiosios tarnybos turėjo ne itin daug darbo – į 2010-uosius uostamiestis įžengė ganėtinai ramiai.

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas Igoris Ivanovas pripažino, jog budėjimas naujametę naktį mieste buvo netgi ramesnis nei įprastai.

Pareigūnai užregistravo 9 įvykius, pagal kuriuos pradėti ikiteisminiai tyrimai. Tarp šių įvykių dominavo smulkios vagystės.

"Rezonansinių dalykų nebuvo. Nesulaukėme ir rimtų pranešimų iš medikų, kad žmonės būtų buvę sužaloti, sumušti. Darome išvadą, kad mūsų visuomenė išmoko švęsti", – teigė I.Ivanovas.

Tiesa, pareigūnai sulaukė nemažai klaipėdiečių skambučių dėl pernelyg triukšmingų Naujųjų sutiktuvių.

"Vieni šventė, kiti jau norėjo ilsėtis", – komentavo pareigūnas.

Daugiau rūpesčių naujametę naktį turėjo uostamiesčio ugniagesiai, vykę ne tik malšinti liepsnų, bet ir vykdę gelbėjimo operacijas. Net dukart priešgaisrinės tarnybos darbuotojams teko vaduoti liftų įkaitus.

Gerokai po vidurnakčio ugniagesiai vyko į vieną Ryšininkų gatvės namą, kurio lifte įstrigo grupė žmonių. Buvo taip pat pranešta, kad tarp įstrigusiųjų nualpo viena mergina.

Laužtuvu atidarius lifto duris, išlaisvinti 8 žmonės. Medikai nukentėjusiajai suteikė pirmąją pagalbą. Į ligoninę mergina vykti atsisakė.

Dar vieną grupę žmonių ugniagesiai vadavo iš Taikos prospekte esančio namo lifto.

Ankstyvą penktadienio rytą Rambyno gatvėje liepsnojo 1989 m. pagamintas automobilis "VW Passat". Kaip įtariama, mašina buvo padegta.

Gaisro metu sudegė dešinės pusės galinis ratas, apdegė abu galiniai sparnai, išdegė mašinos vidus. Žmonės per gaisrą nenukentėjo.

Ugniagesių pagalbos prireikė, policijos pareigūnams kilus įtarimų, jog viename Debreceno gatvės namo bute gali būti miręs žmogus. Atidarius būsto duris, įtarimai nepasitvirtino.

Palangoje naujametę naktį ugniagesiams teko vaduoti po paplūdimį sumaniusių pasivažinėti pramogautojų automobilį. Trečiojo modelio BMW įklimpo į smėlį, gelbėtojai mašiną rado vandens apsemtais ratais.

Naujametinis fejerverkas Teatro aikštėje:

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų