Naujojo komisariato pastato statybos pradėtos laišku ateities kartoms

Šį penktadienį prasidėjo naujo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastato Kauno gatvėje statybos. Pradžią paženklino ceremonija, kurios metu buvo įbetonuota kapsulė su laišku ateities policininkams.

Statybų atidaryme dalyvavo ir sveikinimo kalbas sakė miesto meras Vytautas Grubliauskas, vidaus reikalų viceministras Žimantas Pocevičius, policijos generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis bei kiti svečiai. Pasisakydami jie išreiškė viltis, jog pabaigtas pastatas bus modernus ir suteiks gerą pastogę dažnai net po dvylika valandų per parą dirbantiems policininkams.

Laiške ateities kartoms siunčiami linkėjimai, jog jie „užbaigtų tai, ko mes nespėjome ir taptų tokiais, kokiais mes, galbūt dar nemokėjome būti“.

Ž. Pacevičius priminė, kad šios statybos buvo reikalingos jau seniai ir situacija senajame pastate kiekvieną dieną tik blogėjo ir darėsi pavojingesnė.

Šiuo metu komisariatas įsikūręs dar XIX – ojo amžiaus pastate, tačiau tik pirmuose dviejuose aukštuose. Iš paskutinio aukšto darbuotojai buvo iškelti baiminantis, jog gali įlūžti stogas. Jei statybos vyks sklandžiai, naujasis komisariato pastatas bus puiki kalėdinė dovana Klaipėdos tvarkos sergėtojams kitais metais.

Bendrovės „Panevėžio statybos trestas“, statysiančios naująją būstinę, vadovas Dalius Gesevičius juokavo, kad norėjo statybas įvykdyti anksčiau, tačiau buvo pasakyta jas baigti laiku, taigi pastatas ir iškils po pusantrų metų.

Statybas palaimino ir maldą sukalbėjo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kapelionas Vilius Viktoravičius.

Pasak A.Stončaičio, visam projektui prireiks maždaug 61 mln. litų. Juos gauti  žadama pardavus Turto bankui policijos nekilnojamąjį turtą, kuris jau ilgai nebenaudojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauno gatve

Kauno gatve portretas
Dėl kokių priežasčių Klaipėdos AVPK statybos vyksta „K“ kategorijos paskirties žemei (teritorija, skirta prekybos, paslaugų ir pramogų statiniams statyti), kada šitos kategorijos pastatams kaip Klaipėdos AVPK yra skirtos „V“ kategorijos paskirties žeme (teritorija, skirta valstybes ir savivaldybės institucijoms, kitoms iš valstybes ar savivaldybių biudžetų išlaikomoms įstaigoms, tradicinėms religinėms bendruomenėms ir bendrijoms). Savivaldybe išvis detaliuoju plane nustatę sklypo naudojimo būdas ir pobūdis - „V1“ (žemės sklypo paskirtis: kitos paskirties - visuomeninės paskirties teritorija, аdministrасiпių рastаtų statybai). Kodėl Statybos inspekcija davė leidimą tai daryti? Tai yra neteisėti veiksmai! Turiu pabrėžti, kat Klaipėdos Kauno gatves SAZ turi išlikti pagal savo paskirtį.

Kauno gatve

Kauno gatve portretas
Apie Klaipėdos AVPK statybos visiškai nėra informacijos nei bendrajam plane (KLAIPĖDOS MIESTO BENDROJO PLANO TEKSTINIAI SPRENDINIAI), nei Klaipėdos miesto strategine plėtros plane 2013 – 2020 metams, nei planuojamos statybos vietoje (Informacinis stendas su statybos planuojamu darbu ir kontaktines informacijos nebuvo įrengtas). Tuo pačiu buvo ignoruota trečiuoju asmenų interesai ir viešumo įstatymo pažeidimas. Bendrajam plane apie dviračio takelio iš Baltijos prospekto iki Kauno gatves per Kauno gatves SAZ teritorija (kur vyksta neteisėta AVPK statyba) yra informacija, bet apie klaipėdos AVPK statybos - nėra... Atidžiai pažvelkit į miesto bendrąja planą, kur aiškiai viska matosi. Kodėl mums reikę į visus trūkumus, atsakingam pareigūnams rodyti pirštu?

Kauno gatve

Kauno gatve portretas
Dėl kokių priežasčių klaipėdos AVPK statybos vyksta „K“ kategorijos paskirties žemei (teritorija, skirta prekybos, paslaugų ir pramogų statiniams statyti), kada šitos kategorijos pastatams kaip klaipėdos AVPK yra skirtos „V“ kategorijos paskirties žeme (teritorija, skirta valstybes ir savivaldybės institucijoms, kitoms iš valstybes ar savivaldybių biudžetų išlaikomoms įstaigoms, tradicinėms religinėms bendruomenėms ir bendrijoms). Kodėl Statybos inspekcija davė leidimą tai daryti? Tai yra neteisėti veiksmai! Savivaldybe išvis detaliuoju plane nustatę sklypo naudojimo būdas ir pobūdis - „V1“ (žemės sklypo paskirtis: kitos paskirties - visuomeninės paskirties teritorija, аdministrасiпių раstаtų statybai). Kokios informacijos galima tikėti? Mums rodos kad ta visa informacija yra klaidinga dėl to, kad šiuos žemes paskirti turi likti kaip Sanitarine Apsaugos Zona, kaip ir buvo per daugiau kaip penkiasdešimt metu.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių