Ne visos komandiruotės – tikslingos

Komandiruotės gali labiau priminti pramogą, o gali būti sunkaus darbo dalis. Todėl savivaldybės darbuotojų ir vadovų komandiruočių į užsienį tikslingumą svarsto tam sukurta komisija.

Klaipėdos miesto savivaldybės komisija svarstė trijų komandiruočių tikslingumą. Jos nariai yra ir miesto meras Vytautas Grubliauskas, jo pavaduotojai Arvydas Cesiulis ir Arūnas Barbšys.

Jau netrukus, gruodžio 7–8 d., Dubline vyks tarptautinis priešgaisrinės saugos seminaras. Komisijos nariai susipažino su šio renginio formatu ir įsitikino, kad jis aktualesnis didžiųjų Lietuvos miestų priešgaisrinių gelbėjimo valdybų viršininkams. Savivaldos atstovai buvo kviečiami labiau stebėti nei dalyvauti seminare. Nuspręsta, kad ten Klaipėdos valdininkai nevažiuos.

Kitais metais birželio 1–2 d. Danijos mieste Helsingiore vyks tarptautinis "Urban Future" organizacijos renginys, kuriame dalyvaus 150-ies miestų, orientuotų į tvarų miestų vystymąsi, lyderiai. Kviečiami daugelio Europos miestų merai.

Klaipėdiečiai kviečiami dalyvauti, bet galutinio atsakymo kol kas duoti neskubama. Savivaldybės valdininkams dar teks pasigilinti, kokie Klaipėdos ryšiai su minima organizacija ir kokį įdirbį turi toje srityje.

Savivaldybė sulaukė kvietimo ir iš giminingo miesto Klivlando (JAV). Susitikimas su šio miesto savivaldos atstovais turėtų įvykti kitų metų spalio 17 d. Sukanka 30 metų, kai pasirašyta Klaipėdos ir Klivlando sutartis.

"Tai buvo viena pirmųjų sutarčių su už Atlanto esančiu miestu. Klaipėda yra viena iš 21 šio miesto partnerių. Esame kviečiami į pasaulinę su Klivlandu susigiminiavusių miestų konferenciją. Joje turėtų dalyvauti apie 350 dalyvių iš 26 šalių. Dalis renginio vyks nuotoliniu būdu, bet mes esame kviečiami dalyvauti gyvai. Pasiūliau pakviesti šio miesto delegaciją į Klaipėdą 770 metų miesto sukakties minėjimą kitų metų rugpjūčio 1 d., tada būtų gražus atsakomasis vizitas. Dar turėtume nuspręsti, kuriame miestų pasirašytume sutarties pratęsimo dokumentą. Jau neatsimenu, kada esame susitikę su šio miesto atstovais", – teigė V.Grubliauskas.

Jei planų nepakoreguos pandemija, į JAV turėtų vykti ne tik meras, bet ir Klaipėdos universiteto, pramonės, gydymo įstaigų atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gėlininkas

gėlininkas portretas
ant šaros pagerti progos praleisti nevalia,visos progos yra svarbios
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių